Μαντλίν ΜακΚάν: Συγκλονίζουν οι γονείς της ανήμερα των γενεθλίων της – «Εξακολουθούμε να σε ψάχνουμε, για όσο χρειαστεί»

Με μια συγκινητική αφιέρωση οι γονείς της Μαντλίν ΜακΚαν θυμίζουν ότι σήμερα, αν η κόρη τους , ζούσε και ήταν ήταν κοντά τους θα ήταν 20 ετών.

«Χαρούμενα γενέθλια Μαντλίν. Σε αγαπάμε και σε περιμένουμε. Δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε ποτέ», έγραψαν στο facebook σήμερα οι γονείς της Μαντλίν, στην επίσημη σελίδα για την ανεύρεση του κοριτσιού «Find Madelein Campaign». Αφορμή για την ανάρτηση είναι τα 20 χρόνια από τη γέννηση της κόρης τους.

Η Κέιτ και ο Τζέρι ΜακΚάν έγραψαν ακόμα «Χρόνια πολλά Μαντλίν. Εξακολουθείς να αγνοείσαι. Εξακολουθείς να μας λείπεις πολύ. Εξακολουθούμε να σε ψάχνουμε. Για όσο καιρό χρειαστεί» και ανάρτησαν ένα βίντεο με φωτογραφίες της. Με τον τρόπο αυτό η οικογένεια κρατά ζωντανή την ελπίδα ότι η Μαντλίν θα μπορούσε να είναι ακόμα ζωντανή, 16 χρόνια μετά την αρπαγή της από το θέρετρο Πράια Ντα Λού, στην Πορτογαλία.

Η εξαφάνιση

Η Μάντλιν ΜακΚαν εξαφανίστηκε το βράδυ της 3ης Μαΐου 2007. Ήταν 3 ετών τότε. Για την ακρίβεια, η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε μόλις εννέα ημέρες πριν από τα τέταρτα γενέθλιά της.
Ήταν με τους γονείς της σε παραθεριστικό συγκρότημα, στην περιφέρεια Αλγκάρβε της Πορτογαλίας. Χάθηκε από το κρεβάτι της, χωρίς να έχει δει κανείς το παραμικρό. Φυσικά οι μαρτυρίες ήταν πάρα πολλές, αλλά καμία δεν οδήγησε σε ουσιαστικό αποτέλεσμα. Σήμερα η εξαφάνιση της Μαντλίν θεωρείται ως η πλέον πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης στη σύγχρονη ιστορία.

Το 2020 η γερμανική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι τη θεωρεί νεκρή και ταυτοποίησε τον Κρίστιαν  Μπρίκνερ ως υπεύθυνο για την εξαφάνισή της. Η Μαντλίν κοιμόταν μόνη της, με τα μικρότερα δίδυμα αδέρφια της, ενώ οι γονείς της γευμάτιζαν σε ένα κοντινό εστιατόριο.

Η γερμανική αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι η Μαντλίν, είναι νεκρή και ενώ σκόπευε να κατηγορήσει ως κύριο ύποπτο τον Κρίστιαν Μπρέκνερ, πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι ο καταδικασμένος παιδόφιλος μπορεί να μην δικαστεί ποτέ, λόγω νομικών τεχνικών ζητημάτων στη δικαιοδοσία ξένων δικαστηρίων.

Ο 45χρονος Brueckner εκτίει ποινή σε γερμανική φυλακή για τον βιασμό μιας Αμερικανίδας τουρίστριας στο ίδιο θέρετρο από όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν. Ο ίδιος έχει αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη στην απαγωγή και εξαφάνιση της Μαντλίν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ