Viral ο YouTuber που έριξε σκόπιμα αεροπλάνο για τα «κλικ» – Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 20 ετών

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών βρίσκεται ένας YouTuber, ο οποίος βιντεοσκόπησε τον εαυτό του… να συντρίβει σκόπιμα ένα αεροπλάνο για να κερδίσει περισσότερα «views».

Ο 29χρονος Αμερικανός influencer, Trevor Daniel Jacob, βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να πηδάει από ένα μικρό αεροσκάφος, πάνω από τον Εθνικό Δρυμό Los Padres, στην Καλιφόρνια, λίγες στιγμές πριν το αεροπλάνο συντριβεί σε ένα βουνό.

Τον Νοέμβριο του 2021, όταν έγινε το περιστατικό, ο Jacob είχε ισχυριστεί ότι επρόκειτο για ένα αναπόφευκτο ατύχημα.

Ωστόσο, ένα βίντεο, το οποίο είναι ακόμα διαθέσιμο στο YouTube και έχει προβληθεί τρία εκατομμύρια φορές, χρησιμοποιήθηκε από το δικαστήριο για να αποδείξει ότι ο 29χρονος σκόπιμα είχε ρίξει το αεροπλάνο.

Στο βίντεο, ο Jacob φαίνεται να βρίζει επανειλημμένα, καθώς προσποιείται ότι ο κινητήρας του έχει σπάσει και πρέπει να εγκαταλείψει το αεροπλάνο. Βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να πηδά από το αεροσκάφος φορώντας αλεξίπτωτο, ενώ μια ξεχωριστή κάμερα μέσα στο πιλοτήριο έδειχνε την στιγμή της πρόσκρουσης.

Αφού ο 29χρονος έφτασε με ασφάλεια στο έδαφος, στη συνέχεια ανέβηκε στο σημείο της πτώσης του αεροσκάφους και εξέτασε τα συντρίμμια. Χρησιμοποιώντας ένα selfie stick, ο Jacob τράβηξε βίντεο εξηγώντας πόσο… χαρούμενος ήταν που βγήκε ζωντανός και ότι διψούσε τόσο πολύ που θα έπρεπε να πιει νερό από ένα κοντινό ρέμα. Στη συνέχεια του βίντεο, διακρίνονται αγρότες της περιοχής να εντοπίζουν τον YouTuber με τους προβολείς του αυτοκινήτου τους και να τον «σώζουν».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς, επισημαίνουν ότι: «Τις εβδομάδες που ακολούθησαν του αεροπορικού δυστυχήματος, ο Jacob είπε ψέματα στους ανακριτές ότι δεν γνώριζε την τοποθεσία των συντριμμιών. Στην πραγματικότητα, στις 10 Δεκεμβρίου 2021, ο 29χρονος και ένας φίλος του πέταξαν με ελικόπτερο στο σημείο των συντριμμιών. Εκεί, ο Jacob χρησιμοποίησε ιμάντες για να ασφαλίσει τα συντρίμμια, τα οποία στη συνέχεια σήκωσε το ελικόπτερο και τα μετέφερε στο Rancho Sisquoc στην κομητεία Santa Barbara, όπου φορτώθηκαν σε ένα ρυμουλκούμενο συνδεδεμένο στο φορτηγό του 29χρονου».

Αργότερα, ο Jacob φέρεται να μετέφερε τα συντρίμμια του αεροπλάνου πίσω στο αεροδρόμιο Lompoc City, απ’ όπου είχε απογειωθεί. Τα έκοψε σε κομμάτια, τα οποία πέταξε σε διαφορετικούς κάδους γύρω από το αεροδρόμιο.

Αυτή ήταν μια προσπάθεια να εμποδίσει τους ομοσπονδιακούς ερευνητές να εξετάσουν πολύ προσεκτικά την αιτία της συντριβής. Μέσω του βίντεο ο 29χρονος YouTuber φέρεται να προωθούσε ένα «πορτοφόλι», στην προσπάθειά του να βγάλει μετρητά από την όλη ιστορία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εισαγγελέων: «Ο Jacob παραδέχτηκε περαιτέρω ότι είπε ψέματα στους ομοσπονδιακούς ερευνητές, όταν υπέβαλε μια αναφορά περιστατικού αεροπορικού ατυχήματος που υποδείκνυε ψευδώς ότι το αεροσκάφος υπέστη πλήρη απώλεια ισχύος περίπου 35 λεπτά μετά την απογείωση. Είπε, επίσης, ψέματα σε έναν επιθεωρητή αεροπορικής ασφάλειας της Ομοσπονδιακής Αρχής Αεροπορίας, ισχυριζόμενος πως ο κινητήρας του αεροπλάνου είχε σβήσει και, επειδή δεν μπορούσε να εντοπίσει κάποια ασφαλή επιλογή προσγείωσης, πέταξε με αλεξίπτωτο από το αεροπλάνο».

Την Πέμπτη, ο 29χρονος ομολόγησε την ενοχή του για την κατηγορία της καταστροφής και απόκρυψης, με σκοπό να παρεμποδίσει μια ομοσπονδιακή έρευνα. Ο YouTuber υποστήριξε στο δικαστήριο ότι πετούσε προς τις Λίμνες Μαμούθ την ημέρα της συντριβής.

Το αεροπλάνο του 29χρονου κατέπεσε περίπου 35 λεπτά μετά την απογείωσή του. Πέρυσι, η Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροπορίας ανακάλεσε την άδεια πιλότου του Jacob, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνει η επιβολή ποινής στον YouTuber.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ