Γάμος «αλά Μπρίτζερτον» στη βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας – Η αντισυμβατική ιστορία αγάπης με τον σαμάνο

Ο γάμος μεταξύ της μεγαλύτερης κόρης του βασιλιά της Νορβηγίας, Χάραλντ, Λουίζ, και του Αμερικανού σταρ σαμάνου Ντούρεκ Βέρετ έχει ημερομηνία, 31 Αυγούστου 2024. Η ιστορία του έρωτά τους αντιμετώπισε κριτική στο σκανδιναβικό βασίλειο, αλλά μετά τη συγκατάθεση του πατέρα της και την παραίτηση της πριγκίπισσας από τους βασιλικούς τίτλους της, το ζευγάρι ξεπέρασε κάθε εμπόδιο.

Το όνειρο του «Μπρίτζερτον» επιτέλους γίνεται πραγματικότητα. Η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ, 50 ετών, η μεγαλύτερη κόρη του βασιλικού ζευγαριού της Νορβηγίας, και ο Αμερικανός αρραβωνιαστικός της, Ντούρεκ Βέρετ, 47 ετών, ανακοίνωσαν χθες με μια ανάρτηση στο Instagram τον γάμο τους.

«Είμαστε απίστευτα χαρούμενοι που μπορούμε να γιορτάσουμε την αγάπη μας στο όμορφο περιβάλλον του Geiranger. Σημαίνει πολλά για εμάς να συγκεντρώσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα σε ένα μέρος που είναι τόσο πλούσιο σε ιστορία και έντονες φυσικές εμπειρίες. Είναι το τέλειο μέρος για να αγκαλιάσουμε την αγάπη μας», έγραψε το ζευγάρι στηνλεζάντα της ανάρτησής του στο Ιnstagram καθώς μοιράστηκαν μια κοινή τους φωτογραφία.

Ο γάμος τους συζητιέται εδώ και καιρό. Το ζευγάρι έγινε πολύ δημοφιλές στα social media αφού, στις 14 Ιουνίου 2022, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να παντρευτούν παρά τα πολυάριθμα εμπόδια και τη ρατσιστική υποδοχή του Durek, στη Νορβηγία.

Η ιστορία αγάπης μεταξύ της πριγκίπισσας και του σαμάνου έγινε γνωστή το 2019, επειδή ο Ντούρεκ – πελάτες του είναι η Gwyneth Paltrow και ο Antonio Banderas – θεωρήθηκε ως “τσαρλατάνος” για την εξαπάτηση της πριγκίπισσας.

Η Λουίζ, ήταν άτυχη στην αγάπη. Ο πρώτος της γάμος με τον συγγραφέα Ari Behn κατέληξε σε διαζύγιο και στη συνέχεια σε τραγωδία με την αυτοκτονία του δύο χρόνια αργότερα.

Οι περίεργες θεωρίες του σαμάνου

Ακόμη και η πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας Erna Solberg παρενέβη στη συζήτηση που προέκυψε σχετικά με τη «φήμη» του πνευματικού θεραπευτή, περιγράφοντας τις θεωρίες του ως «πολύ περίεργες» και «μη βασισμένες σε γεγονότα», δηλώνοντας ότι «οι ιδέες που προωθούσε ήταν παρόμοιες με συνωμοσία θεωρίες». Μεταξύ των θεμάτων που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις είναι η αναφορά του σε βιβλίο που αναφέρει ότι ο καρκίνος είναι επιλογή και η πώληση για 222 δολάρια ενός μενταγιόν, του «Spirit Optimizer», που θα… βοηθούσε τον χρήστη να ξεπεράσει τον Covid.

Ιδέες σχετικά με τις μεθόδους εναλλακτικής ιατρικής που αγκάλιασε πλήρως η πριγκίπισσα, προς μεγάλη ντροπή της βασιλικής οικογένειας, η οποία αναγκάστηκε να επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη της στην ιατρική με επίσημη δήλωση. Μεταξύ άλλων, το ζευγάρι είχε κάνει τον ορισμό «η πριγκίπισσα και ο σαμάνος» ένα είδος επωνυμίας για την πώληση συμβούλων και συνεδρίων, κάτι που ήταν ασυμβίβαστο με το καθεστώς της πριγκίπισσας της Μάρθα Λουίζ. Έτσι της απαγορεύτηκε να χρησιμοποιήσει τον τίτλο της πριγκίπισσας στις… οξυδερκείς επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Το θέμα λύθηκε τελικά με «πρόταση» να παραιτηθεί η κόρη του βασιλιά. «Μετά από πολλές ερωτήσεις, αποφάσισα ότι δεν θα εκτελώ πλέον επίσημες εμφανίσεις για το Παλάτι», ανακοίνωσε σε βίντεο τον Νοέμβριο του 2022, καθισμένη δίπλα στον άνδρα που αγαπούσε. «Η απόφαση λαμβάνεται σε συμφωνία με τους γονείς μου, τον βασιλιά και τη βασίλισσα, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα ειρήνης γύρω από τον βασιλικό οίκο».

«Ο κόσμος δεν αποδέχεται τους πραγματικούς Μπρίτζερτον, που είμαστε εμείς»

«Πριν τον γνωρίσω, ποτέ δεν κατάλαβα πραγματικά τι είναι ρατσισμός», έγραψε η Νορβηγίδα πριγκίπισσα στο Instagram.

Σε συνέντευξη στο People, ο σαμάνος εξήγησε γιατί κάποιοι δυσκολεύτηκαν να αποδεχτούν τη σχέση του με την πριγκίπισσα: «Πρώτον, δεν θέλουν να δουν μαύρο στη βασιλική οικογένεια, γιατί δεν υπήρξε ποτέ στην ιστορία των ευρωπαϊκών μοναρχιών. Δεύτερον, η Μάρθα είναι γυναίκα. Ένας άνδρας μπορεί να επιλέξει μια μαύρη γυναίκα… αλλά δεν έχει γίνει ποτέ να το κάνει μια πριγκίπισσα, εκτός ίσως από τη σειρά BridgertonΟ κόσμος θέλει να δει (αυτή την ιστορία) στην τηλεόραση, αλλά δεν αποδέχεται τους πραγματικούς Μπρίτζερτον, που είμαστε εμείς ».

Σε ξεχωριστή δήλωση, ο βασιλιάς, η βασίλισσα και ο διάδοχος του θρόνου Haakon, αδελφός της Μάρθα Λουίζ, έστειλαν τα συγχαρητήριά τους στο ζευγάρι και δήλωσαν ότι «με χαρά που καλωσόρισαν τον Durek Verrett στην οικογένεια». Ο αδελφός της, πρίγκιπας Haakon, δεύτερος γιος του βασιλικού ζεύγους θα γίνει ο επόμενος βασιλιάς.

Στην πραγματικότητα, το στέμμα δεν ανήκει στην Μάρθα Λουίζ, παρά το γεγονός ότι ήταν η μεγαλύτερη κόρη , επειδή όταν γεννήθηκε η διαδοχή του θρόνου στη Νορβηγία προοριζόταν μόνο για αρσενικά παιδιά.

Το σύνταγμα της Νορβηγίας έχει τροποποιηθεί έκτοτε με την εισαγωγή της απόλυτης πρωτογένειας, αλλά χωρίς αναδρομική ισχύ. Επομένως, η μεγαλύτερη κόρη του Haakon, η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα, 17 ετών, θα γίνει μια μέρα βασίλισσα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ