Αυστραλία: Περπατά μόλις λίγα μέτρα μακριά από έναν τεράστιο κροκόδειλο

Μια φωτογραφία ενός άνδρα που περπατά αδιάφορα δίπλα από έναν τεράστιο κροκόδειλο που λιάζεται στο Βόρειο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας προκαλεί… σάλο στο διαδίκτυο.

Ο άνδρας φαίνεται να κρατά το τηλέφωνό του στο χέρι και να περπατά σε μια όχθη ποταμού μόλις λίγα μέτρα από το ζώο, ενώ ένας άλλος άνδρας στεκόταν λίγο πιο μακριά.

Οι φωτογραφίες στον ποταμό Russell κοντά στο Babinda, νότια του Cairns, ανέβηκαν αρχικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αργότερα κοινοποιήθηκαν από το Cairns Post , το οποίο ανέφερε ότι οι ντόπιοι ήταν εξοργισμένοι με τον άνδρα επειδή ενόχλησε τον κροκόδειλο, γνωστό ως Clyde, και διακινδύνευε την παραμονή του στο σημείο.

“Εάν αυτό συνεχίσει να συμβαίνει, είναι μόνο θέμα χρόνου (πριν) ο γέρος Clyde στοχοποιηθεί για απομάκρυνση”, είπε ένας κάτοικος. Ένας άλλος περιέγραψε τη σκηνή ως «ανεύθυνη ανθρώπινη συμπεριφορά». Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι βρισκόταν σε ασφαλή απόσταση στο φως της ημέρας, οπότε δεν υπήρχε τίποτα ανησυχητικό.

κροκόδειλος
Οι ντόπιοι ανησυχούσαν μήπως ενοχλήσει τον δημοφιλή κροκόδειλο γνωστό ως Clyde. Φωτογραφία: News.com.au

«Δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό… Όταν αυτός ο τύπος ψαρεύει μέχρι τον αστράγαλο εκεί και ο κροκόδειλος δεν φαίνεται πουθενά είναι όταν αρχίζουν τα προβλήματα», έγραψε ένας χρήστης.

“Ποιος νοιάζεται; Οι άνθρωποι ξέρουν ότι οι κροκόδειλοι είναι αρπακτικά και δυνητικά επικίνδυνοι… αν θέλουν να το ρισκάρουν ούτως ή άλλως, τότε ποιος πραγματικά νοιάζεται; Λέγεται «ελεύθερη βούληση», είπε ένας άλλος.

Η εκστρατεία Crocwise της κυβέρνησης του Κουίνσλαντ προειδοποιεί τους ανθρώπους να μείνουν τουλάχιστον πέντε μέτρα από την άκρη του νερού καθώς οι κροκόδειλοι κυνηγούν συχνά τη λεία τους εκεί.

Μόλις εβδομάδες νωρίτερα, ένας άλλος ανθρωπογενής τίτλος για το ψάρεμα στην ίδια όχθη, μόλις λίγα μέτρα από το Clyde.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ