Ζελένσκι: Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε μερικώς

Η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σε ορισμένες περιοχές όπου διακόπηκε από τις ρωσικές επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές το Σάββατο, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουρκανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Περισσότεροι από δώδεκα πύραυλοι έπληξαν εγκαταστάσεις σε όλη την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της ημέρας, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Σε νυχτερινή του ομιλία, ο Ζελένσκι είπε ότι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έχει αποκατασταθεί εν μέρει στη νότια περιοχή της Οδησσού και στις δυτικές περιοχές Χμελνίτσκι και Ρίβνε.

«Υπάρχουν θετικές αναφορές και από άλλες περιοχές», ανέφερε. «Αλλά σε πολλές πόλεις, σε πολλές συνοικίες, οι εργασίες ανάκτησης είναι ακόμη σε εξέλιξη. Προσπαθούμε να επιστρέψουμε το ρεύμα στους ανθρώπους το συντομότερο δυνατό».

Προέτρεψε τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί στη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος και να περιορίσουν τη χρήση συσκευών που καταναλώνουν πολύ ρεύμα.

«Η σταθερότητα της βιομηχανίας ηλεκτρικής ενέργειας ολόκληρου του κράτους μας εξαρτάται από κάθε πόλη και περιοχή της Ουκρανίας», σημείωσε.

«Ακόμη κι αν ο εχθρός μπορεί να μας αφήσει προσωρινά χωρίς ρεύμα, δεν θα καταφέρει ποτέ να μας αφήσει χωρίς την επιθυμία να διορθώσουμε τα πράγματα, να τα διορθώσουμε και να τα επαναφέρουμε στην κανονικότητα» κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ