Ουκρανία: «Φύγετε τώρα από την Χερσώνα» – Επείγουσα έκκληση των ρωσικών αρχών κατοχής στους αμάχους

Επείγουσα έκκληση στους αμάχους να εγκαταλείψουν την Χερσώνα έκαναν σήμερα οι ρωσικές κατοχικές αρχές της πόλης, ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στη Μόσχα, ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν επιθέσεις των Ουκρανών, σε τρεις διαφορετικές περιοχές, των κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κατοχικές αρχές στη Χερσώνα καλούν τους κατοίκους να την εγκαταλείψουν. Επί μία εβδομάδα τώρα οι άμαχοι με πλοιάρια διασχίζουν τον Δνείπερο ποταμό και περνάνε απέναντι. Αυτή τη φορά όμως η έκκληση είχε δραματικό τόνο, προφανώς, εξαιτίας της κλιμάκωσης της πολεμικής κατάστασης, αν και ακόμα δεν έχει εκδηλωθεί η αναμενόμενη μεγάλη επίθεση των Ουκρανών για την ανακατάληψη της Χερσώνας.
Αυτός είναι ο λόγος που χιλιάδες αμάχων εγκαταλείπουν εδώ και ημέρες την πόλη διασχίζοντας τον Δνείπερο , λόγω των πληροφοριών για την επικείμενη αντεπίθεση των Ουκρανών. Το σημερινό μήνυμα πάντως μεταδόθηκε κατεπειγόντως. «Όλοι οι άμαχοι της Χερσώνας πρέπει άμεσα να εγκαταλείψουν την πόλη», ανέφερε η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram. “Οι πολίτες της Χερσώνας και το προσωπικό όλων των τμημάτων και των υπουργείων της δημόσιας διοίκησης πρέπει σήμερα να περάσουν στην αριστερή (ανατολική) όχθη του Δνείπερου», ανέφερε η ανακοίνωση.

Εντωμεταξύ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του απέκρουσαν ουκρανικές επιθετικές ενέργειες, στις ανατολικές περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, αλλά και στη νότια περιοχή της Χερσώνας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι ρωσικές δυνάμεις πρόλαβαν μία προσπάθεια διάσπασης της γραμμής άμυνας που έκαναν οι ουκρανικές δυνάμεις, στην περιοχή της Χερσώνας και στους οικισμούς Πιατικάτκι, Σουχανόβ, Σαμπλουκίβκα και Μπέζβοντνε.

Το Reuters δεν στάθηκε δυνατό να προχωρήσει σε μία ανεξάρτητη εξακρίβωση των αναφορών για τις μάχες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ