Υποβρύχιο Titan: Η στιγμή που οι επιβάτες μαθαίνουν ότι υπάρχει πρόβλημα κατά την διάρκεια προηγούμενης αποστολής

Ένα βίντεο από αποστολή του υποβρύχιου Titan, στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο 5 άτομα, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τα θέματα ασφάλειας της ιδιοκτήτριας εταιρείας OceanGate.

Υποβρύχιο Titan: Η τελευταία φωτογραφία πατέρα και γιου πριν από το μοιραίο ταξίδι προς τον βυθό

Το βίντεο προέρχεται από παλαιότερο ταξίδι του υποβρυχίου, το οποίο παρουσιάστηκε σε ντοκιμαντέρ για το βρετανικό δίκτυο BBC το 2022. Την στιγμή που το υποβρύχιο βρίσκεται 300 μέτρα από το ναυάγιο του Τιτανικού ο χειριστής συνειδητοποιεί ότι υπάρχει τεχνικό πρόβλημα.

Ο χειριστής Σκοτ Γκρίφιθ ρωτάει μία από τους επιβάτες εάν το υποβρύχιο κάνει κύκλους γύρω από τον άξονα του. Όταν η Ρανέτα Ρόχας κοιτάει έξω από το φινιστρίνι και διαπιστώνει ότι το υποβρύχιο κάνει κίνηση 360 μοιρών απαντάει θετικά.

Υποβρύχιο Titan: Πώς πέρασαν τις τελευταίες τους στιγμές οι επιβάτες

«Όχι εμείς, εμείς έχουμε πρόβλημα. Όταν δίνουμε ώθηση για να πάμε μπροστά ένας από τους προωθητήρες. Το μόνο που μπορώ να κάνω αυτή την στιγμή είναι 360 μοίρες», ακούγεται να λέει ο χειριστής. Οι επιβάτες σε εκείνη την στιγμή πανικοβάλλονται καθώς βρίσκονται σε βάθος περίπου 4.000 μέτρων.

Τελικά ο ιδρυτής της OceanGate, Στόκτον Ρας, ο οποίος έχασε την ζωή του στο υποβρύχιο μαζί με ακόμη 4 άτομα, βοήθησε τον πιλότο να λύσει το τεχνικό πρόβλημα.

Υποβρύχιο Titan: Οι πρώτες φωτογραφίες από τα συντρίμμια

Το βίντεο φαίνεται ότι υποστηρίζει όσους επικρίνουν την OceanGate για τα θέματα ασφάλειας του υποβρυχίου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ειδικοί στις υποβρύχιες καταδύσεις είχαν προειδοποιήσει τον Στόκτον Ρας ότι τα ταξίδια με το υποβρύχιο Titan είναι επικίνδυνα. Ωστόσο ο ιδρυτής της OceanGate φέρεται να είχε αγνοήσει τις προειδοποιήσεις και να επέμενε ότι το υποβρύχιο είναι ασφαλές παρά το γεγονός ότι τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του δεν ήταν εγκεκριμένα για τόσο μεγάλα βάθη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ