Υποβρύχιο Titan: Έτσι διαλύθηκε το μοιραίο υποβρύχιο – ΒΙΝΤΕΟ

Με τον χειρότερο τρόπο ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του βαθυσκάφους Titan, τα ίχνη των οποίου είχαν χαθεί από την Κυριακή κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού. Tην Πέμπτη (22/6) η αμερικανική ακτοφυλακή επιβεβαίωσε πως τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν ανήκουν στο υποβρύχιο, διευκρινίζοντας ότι οι πέντε επιβαίνοντες πέθαναν εξαιτίας καταστροφικής αποσυμπίεσης που οδήγησε στη διάλυση του βαθυσκάφους.

Βιντεάκια που έχουν δημοσιευθεί σε λογαριασμούς του Youtube, Instagram και TikTok έχουν συγκεντρώσει από εχθές εκατομμύρια προβολές, καθώς επιχειρούν να αποτυπώσουν όσα μπορεί να συνέβησαν στο υποβρύχιο, οδηγώντας στον θάνατο τους πέντε επιβαίνοντες.

Ένα GIF που τράβηξε τα βλέμματα στο Reddit δείχνει αυτό το δεξαμενόπλοιο να συνθλίβεται λόγω της διαφοράς που υπάρχει στον αέρα εσωτερικά της δεξαμενής και του αέρα που υπάρχει έξω απ’ αυτό.

Tom Brattain / Youtube

Ο τρόπος με τον οποίο το δεξαμενόπλοιο κατέρρευσε μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, πιθανότατα είναι παρόμοιος με τον τρόπο με τον οποίο διαλύθηκε το υποβρύχιο.

Tom Brattain / Youtube

Ένας χρήστης του TikTok δημιούργησε ένα βίντεο που δείχνει κάτι που μοιάζει με στρατιωτικό υποβρύχιο στον πυθμένα του ωκεανού.

TikTok

Ξαφνικά αυτό διαλύεται και “εξαφανίζεται”.

TikTok

Ενώ στο τέλος του βίντεο φαίνονται μόνο συντρίμμια και θραύσματα.

TikTok

Χρήστης του Instagram δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο μπορεί κάποιος να δει το τι γίνεται όταν ένα υποβρύχιο συνθλίβεται. Όπως εξηγείται και στο βίντεο η στιγμιαία κατάρρευση της πίεσης του κήτους, θα μπορούσε να θερμάνει αμέσως τον αέρα στο υποβρύχιο σε θερμοκρασία περίπου όσο της επιφάνειας του ήλιου, καθώς αυτό θα διαλυόταν. Κι όλα αυτά μέσα σε περίπου 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ