Τιτανικός: «Γνώριζε τους κινδύνους» – Τι αποκαλύπτει ο γιος του «Mr Titanic» που ήταν στο μοιραίο υποβρύχιο

Ο Paul-Henri Nargeolet, Γάλλος δύτης και βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού που πέθανε στο υποβρύχιο Titan, ήταν «ατρόμητος» και κατανοούσε τους κινδύνους που υπήρχαν σε ένα ταξίδι στα συντρίμμια του Τιτανικού, δήλωσε ο θετός γιος του. «Όποιος μπαίνει σε αυτά τα υποβρύχια γνωρίζει τους κινδύνους», δήλωσε ο θετός γιος John Paschall, προσθέτοντας: «Μπαίνοντας στο βαθυσκάφος, γνώριζε τους πιθανούς κινδύνους που είχε η αποστολή.

Ο Γάλλος ερευνητής Nargeolet είχε συμμετάσχει σε περισσότερες από 35 καταδύσεις στο ναυάγιο του Τιτανικού. Γι’ αυτό ο θετός γιος του τον περιγράφει ως «τον παγκόσμιο ειδικό στον Τιτανικό». Ο ωκεανός, είπε ο Paschall στο NBC, ήταν το «σπίτι του μακριά από το κανονικό σπίτι του. Ήταν τόσο άνετος εκεί και σε οποιονδήποτε ωκεανό ή σε οποιαδήποτε λίμνη. Το νερό ήταν συνδεδεμένο μαζί του.»

«Και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον Τιτανικό», πρόσθεσε ο Paschall. «Αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του σε αυτό το πλοίο».

Ο Paschall χαρακτηρίζει τον Nargeolet ως έναν «πραγματικά απίστευτο πατριό» – κάποιον που ήταν σεβαστός, στοργικός και με χιούμορ. Όπως ανέφερε, παρότι ο Nargeolet γνώριζε τους κινδύνους του ταξιδιού με ένα υποβρύχιο, ήθελε να μάθει περισσότερα για το πώς η εταιρεία που χειριζόταν το σκάφος, η OceanGate, είχε συντηρήσει το βαθυσκάφος και αν είχε ενημερώσει σωστά τους επιβάτες.

«Ακολουθήθηκαν όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά όλες οι διαδικασίες ασφαλείας;» διερωτήθηκε ο Paschall . «Ήταν όλοι ενήμεροι για όλα όσα συνέβαιναν; Υπήρχε κάτι που δεν έγινε κατά τη διάρκεια κάποιας επιθεώρησης;».

Ποιος ήταν ο Mr Titanic

Ο πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού έχει ηγηθεί πολλών αποστολών στον Τιτανικό και έχει ολοκληρώσει 35 καταδύσεις με το υποβρύχιο. Έχει επιβλέψει την ανέλκυση 5.000 αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένου ενός τμήματος 20 τόνων από το κύτος του πλοίου. Ο Paul-Henri Nargeolet, είχε γεννηθεί στο Σαμονί της Γαλλίας, και πέρασε τα πρώτα του χρόνια στην Αφρική με τους γονείς του.

Πέρασε 22 χρόνια στο γαλλικό ναυτικό, φθάνοντας στον βαθμό του διοικητή. Αργότερα ο κ. Nargeolet εντάχθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θαλασσίων Εξερευνήσεων, το οποίο ειδικεύεται στην εξερεύνηση βαθιών θαλασσών. Ήταν διευθυντής υποβρύχιας έρευνας της RMS Titanic, Inc. που οργανώνει αποστολές στο ναυάγιο για την ανάκτηση αντικειμένων.  Ήταν παντρεμένος με την Αμερικανίδα παρουσιάστρια ειδήσεων Michelle Marsh μέχρι τον θάνατό της το 2017.

Ο ίδιος είχε μιλήσει στο παρελθόν για τους κινδύνους της εξερεύνησης βαθέων υδάτων σε μια συνέντευξη. «Αν είσαι 11 μέτρα ή 11 χιλιόμετρα κάτω, αν συμβεί κάτι κακό, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Όταν βρίσκεσαι σε πολύ βαθιά νερά, είσαι νεκρός προτού καταλάβεις ότι κάτι συμβαίνει, επομένως δεν είναι πρόβλημα», είχε πει το 2019.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ