Υπερδνειστερία: Οι επιθέσεις οδηγούν στην Ουκρανία – “Έχουν στόχο να μας σύρουν στη σύγκρουση”

Πίσω στην Ουκρανία θα μπορούσαν να εντοπιστούν οι επιθέσεις στο έδαφος της μολδαβικής αποσχισθείσας περιοχής της Υπερδνειστερίας δήλωσε ο αυτοαποκαλούμενος πρόεδρος Βαντίμ Κρασνοσέλσκι, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

“Τα ίχνη αυτών των επιθέσεων οδηγούν στην Ουκρανία. Υποθέτω ότι αυτοί που οργάνωσαν την επίθεση αυτή έχουν στόχο να σύρουν την Υπερδνειστερία στη σύγκρουση”, μετέδωσε το TASS επικαλούμενο τη δήλωση του Κρασνοσέλσκι, του αυτοαποκαλούμενου προέδρου της αποσχισθείσας περιοχής.

Η Υπερδνειστερία δέχτηκε σειρά επιθέσεων τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, αφότου στοχοποιήθηκε μια στρατιωτική μονάδα, εκρήξεις κατέστρεψαν το αρχηγείο κρατικής ασφάλειας της Υπερδνειστερίας και δύο εκρήξεις κατέστρεψαν κεραίες ραδιοφώνου από τη σοβιετική εποχή.

Η πρόεδρος της Μολδαβίας δήλωσε σήμερα ότι οι επιθέσεις στην υποστηριζόμενη από τη Ρωσία περιοχή ήταν μια προσπάθεια από ομάδες εντός του εδάφους αυτού να αυξήσουν τις εντάσεις και το Κρεμλίνο εξέφρασε σοβαρή ανησυχία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα, η Μάια Σάντου προειδοποίησε ότι το κύμα των επιθέσεων στην υποστηριζόμενη από τη Ρωσία αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας συνιστά μια προσπάθεια κλιμάκωσης της έντασης, κατηγορώντας ως υπαίτιες τις «ομάδες που είναι υπέρ του πολέμου» εντός του εδάφους της.

Η πρόεδρος της Μολδαβίας, μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας, είπε ότι δεν σχεδιάζει να έχει συνομιλίες για τα περιστατικά που σημειώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, μια επίθεση στο υπουργείο Εσωτερικών της Υπερδνειστερίας και η καταστροφή δύο κεραιών μέσω των οποίων εκπέμπει το ρωσικό ραδιόφωνο.

Παράλληλα, η Μολδαβή πρόεδρος απηύθυνε έκκληση για “ηρεμία” και ανακοίνωσε μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας της χώρας της που συνορεύει με την Ουκρανία. “Καλούμε τους συμπολίτες μας να παραμείνουν ήρεμοι και να αισθάνονται ασφαλείς”, τόνισε ανακοινώνοντας την ενίσχυση των ελέγχων στις μεταφορές και των περιπολιών στα σύνορα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ