“Kurios”, μια μοναδική παράσταση από το Cirque du Soleil

Το “Kurios” είναι μία μοναδική παράσταση από το Cirque du Soleil, που δεν είναι καινούργια και που έκανε πρεμιέρα στο Μόντρεαλ σαν σήμερα το 2014 κάτω από τον πλήρη τίτλο “Kurios: Cabinet of Curiosities”. Δημιουργήθηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Michel Laprise. Αναφέρεται σε έναν εφευρέτη του 19ου αιώνα, που εφευρίσκει μία μηχανή που παραβλέπει τους νόμους του χρόνου και του χώρου και χρησιμοποιεί φανταστικά φουτουριστικά στοιχεία με χαρακτήρες από μία άλλη διάσταση, που αλληλεπιδρούν μαζί του, ως ένα αφιέρωμα στην δύναμη της ανθρώπινης φαντασίας. Η μουσική της παράστασης γράφτηκε από τον Raphaël Beau, σε συνεργασία με τους Guy Dubuc και Marc Lessard (γνωστοί και ως Bob and Bill) συνδυάζοντας την jazz με το electro swing.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου   

Το Cirque du Soleil είναι μία εταιρία παραγωγής ψυχαγωγικών παραστάσεων με βάση το Μόντρεαλ, που θεωρείται ο μεγαλύτερος σύγχρονος παραγωγός παραστάσεων τσίρκου στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1984 από δύο πρώην καλλιτέχνες του δρόμου, τον Guy Laliberté και τον Gilles Ste-Croix.

Πριν την πανδημία η εταιρία απασχολούσε πάνω από 4.500 καλλιτέχνες από ολόκληρο τον κόσμο. Και είχε πάνω από 40 ενεργά σόου να παίζονται σε διάφορες πόλεις του κόσμου.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ