Υφαντής στον Realfm 97,8: Τι περιμένουμε από την Τουρκία στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ερντογάν Τουρκία

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κώστας Υφαντής, δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ότι “οι λέξεις μπορούν να περιγράψουν την τρέχουσα συγκυρία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και αυτές είναι μείζονα διπλωματική και πολιτική κρίση, η οποία κυρίως γίνεται πιο έντονη γιατί η αντιπαράθεση προσωποποιείται από τον πρόεδρο Ερντογάν. Προσωποποιεί την “διαφωνία” του με την Ελλάδα στο πρόσωπο του Έλληνα Πρωθυπουργού. Αυτό κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα στη διαχείρισή τους”. 

“Όλοι περιμένουν να δουν τι θα συμβεί στο ΝΑΤΟ, αν έπρεπε να κάνω μια πρόβλεψη θα ήταν ότι προς το παρόν η κάθε πλευρά περιμένει από την άλλη να κάνει την πρώτη κίνηση για να αντιδράσει. Εμείς θεωρούμε ότι η Τουρκία θα θέσει κατά πάσα πιθανότητα το ζήτημα που θέτει όλο το προηγούμενο διάστημα ώστε να αντιδράσουμε καταλλήλως και να εξουδετερώσουμε τα τουρκικά επιχειρήματα. Ίσως και η Τουρκία να περιμένει αυτό, να μην έχει σκοπό να θέσει τα ζητήματα αυτά στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ αλλά αν η Ελλάδα βάλει το θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων στη συζήτηση, τότε να αντιδράσει” πρόσθεσε.

“Αυτό που κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε είναι μια  μεγαλύτερη διαλλακτικότητα της Άγκυρας χωρίς όμως να οδηγήσει στην άρση του βέτο. Δεν υπάρχει πεδίο για τέτοια τουρκική αναδίπλωση. Δεν βλέπω επίσης να υπάρχουν χώρες διατεθειμένες να ικανοποιήσουν τις τουρκικές απαιτήσεις” σημείωσε ο κ. Υφαντής.

Ακούστε το ηχητικό:

https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2022/06/28-06-2022_Kostas_Yfanths_-_Xatzhnikolaoy_id66781.mp3?_=1
Exit mobile version