Βίντεο – σοκ: Γιατρός γρονθοκόπησε ασθενή κατά τη διάρκεια επέμβασης επειδή… κουνήθηκε

Ένας Κινέζος γιατρός γρονθοκόπησε την 82χρονη ασθενή του τρεις φορές στο πρόσωπο, ενώ έκανε επέμβαση στα μάτια της, όπως δείχνει το βίντεο – σοκ. Οι αρχές του νοσοκομείου ερευνούν το περιστατικό, ενώ ο χειρουργός είναι σε διαθεσιμότητα. Το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείο απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλο.

Ενώ το περιστατικό συνέβη το 2019, το βίντεο έγινε viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτή την εβδομάδα, προκαλώντας οργή στο διαδίκτυο.

Τα πλάνα δείχνουν τον χειρουργό να χτυπάει τη γυναίκα στο πρόσωπο, με την ομάδα του νοσοκομείου να λέει ότι αυτό έγινε επειδή ο ασθενής δεν σταματούσε να κινείται κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Η Aier China, στην οποία ανήκει το νοσοκομείο ανέφερε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στο νοσοκομείο της στο Guigang, μια πόλη της νοτιοδυτικής Κίνας, 300 μίλια δυτικά από το Χονγκ Κονγκ.

Η 82χρονη «κατά τη διάρκεια της επέμβασης, είχε κακή αντίδραση στην τοπική αναισθησία», σημειώνει το BBC. Η γυναίκα κούνησε το κεφάλι της με τα μάτια πολλές φορές.

Επειδή η ασθενής μιλούσε μόνο μια τοπική διάλεκτο και δεν φαινόταν να ανταποκρίνεται στις προειδοποιήσεις του χειρουργού, που δόθηκαν στα μανδαρινικά, ο γιατρός αποφάσισε να δράσει», τονίζεται στην ανακοίνωση. Η γυναίκα υπέστη μώλωπες στο μέτωπό της λόγω της επίθεσης, ανέφεραν οι αρχές.

Έδωσαν αποζημίωση 55 δολάρια στην ασθενή

Η διοίκηση του νοσοκομείου Guigang ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και κατέβαλε 500 γιουάν (περίπου 55 δολάρια) ως αποζημίωση στην ασθενή, σύμφωνα με τον γιο της. Ο άνδρας είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η μητέρα του είναι τώρα τυφλή στο αριστερό της μάτι, αν και δεν ήταν σαφές αν αυτό οφείλεται στο περιστατικό ή σε άλλο λόγο.

Η Aier China υποστήριξε ότι το προσωπικό του νοσοκομείου δεν ανέφερε το περιστατικό στα κεντρικά της γραφεία. Την Πέμπτη, η μητρική εταιρεία γνωστοποίησε ότι απέλυσε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ιδρύματος και είχε θέσει σε διαθεσιμότητα τον χειρουργό – ο οποίος είναι και ο κοσμήτορας του νοσοκομείου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ