Βίντεο: Η πυραυλική επίθεση στο αεροδρόμιο την ώρα που ο Σολτς ετοιμαζόταν να μπει στο αεροπλάνο

Αναστάτωση προκλήθηκε λίγο πριν από την αναχώρηση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς από το Τελ Αβίβ με προορισμό το Κάιρο, αφού μαζί με την αντιπροσωπεία του υποχρεώθηκαν να αποβιβαστούν από το γερμανικό κυβερνητικό αεροσκάφος όταν ήχησε συναγερμός για βομβαρδισμούς στην περιοχή τους αεροδρομίου.

Προειδοποίηση Σολτς σε Ιράν και Χεζμπολάχ: Μην εμπλακείτε στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς

Ο κ. Σολτς επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και οδηγήθηκε σε ασφαλές σημείο, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες ακολούθησαν τις οδηγίες των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας και ξάπλωσαν στο έδαφος, δίπλα στο αεροπλάνο.

Την επίθεση απέκρουσαν δύο αντιαεροπορικοί πύραυλοι του συστήματος Iron Dome (Σιδηρούς Θόλος), όπως αναφέρει το Reuters, οι οποίοι έγιναν ξεκάθαρα αντιληπτοί στο αεροδρόμιο, μετέδωσε το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD. Λίγη ώρα αργότερα και αφού το αεροσκάφος ελέγχθηκε ενδελεχώς, ο καγκελάριος και οι υπόλοιποι επιβάτες επιβιβάστηκαν και αναχώρησαν για Κάιρο.

Κατά την παραμονή του στο Ισραήλ ο Όλαφ Σολτς αναγκάστηκε επανειλημμένα να οδηγηθεί σε ασφαλή χώρο εξαιτίας των συνεχόμενων συναγερμών για επιθέσεις από την πλευρά της Χαμάς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ