Βασίλισσα Ελισάβετ: Δεν την νίκησε ούτε ο Covid-19 – Επέστρεψε στα καθήκοντά της

Επέστρεψε στα καθήκοντά της η βασίλισσα Ελισάβετ, εννέα ημέρες αφού κόλλησε κορονοϊό. H 95χρονη βασίλισσα αποδεικνύει πως τίποτα δεν είναι ικανό να τη σταματήσει από τη δημόσια προσφορά και την εκτέλεση των καθηκόντων της.

Η Ελισάβετ σήμερα πραγματοποίησε κανονικά τις δύο προγραμματισμένες διαδικτυακές της συναντήσεις, από το Κάστρο του Ουίνδσορ όπου βρίσκεται. Η 95χρονη βασίλισσα μίλησε με τους διπλωμάτες του Τσαντ και της Ανδόρας, οι οποίοι πέρασαν τις πύλες των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ και υπέβαλαν τα διαπιστευτήριά τους.

Η βασίλισσα διεγνώσθη θετική στις 20 Φεβρουαρίου και την περασμένη εβδομάδα αναγηκάστηκε να αναβάλει δύο παρόμοιες διαδικτυακές υποχρεώσεις. Το Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι η μονάρχης παρουσίαζε ήπια συμπτώματα που προσομοίαζαν σε κρύωμα, αλλά μπορούσε να ανταπεξέλθει στα “ελαφριά καθήκοντά” της σε όλη τη διάρκεια της αδιαθεσίας της.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος απάντησε ότι η μητέρα του είναι πολύ καλύτερα τώρα, όταν ρωτήθηκε από μία γυναίκα στη διάρκεια επίσκεψης στο Έσεξ. Όπως η ίδια τόνισε μετά στα ΜΜΕ, “ρώτησα τον πρίγκιπα για τη μητέρα του και είπε πως “είναι πολύ καλύτερα τώρα, ήταν πολύ ήπια τα συμπτώματα”. Ήταν αρκετά ανησυχητικό, αλλά πιστεύω ότι η βασίλισσα είναι υπέροχη”.

 

Οι βασιλικοί αναλυτές έσπευσαν να εκφράσουν τη χαρά τους για την ανάρρωση της βασίλισσας, αν και να σημειωθεί ότι η δεξίωση που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Τετάρτη στο Ουίνδσορ προς τιμήν διπλωματών αναβλήθηκε. Η βασίλισσα αναμενόταν να συναντηθεί με εκατοντάδες μέλη του Διπλωματικού Σώματος αλλά τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι αποδέχθηκε τη συμβουλή του υπουργού Εξωτερικών να αναβάλει την εκδήλωση. Φαίνεται πως η απόφαση ελήφθη λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η βασίλισσα πέρασε το Σαββατοκύριακο με κάποια από τα πιο αγαπημένη μέλη της οικογένειάς της. Επισκέφτηκε το Φρόγκμορ όπου τα νεότερα μέλη της οικογένειας είχαν συγκεντρωθεί για να τη συναντήσουν για πρώτη φορά μετά τη διάγνωσή της, ενώ συνεχιζόταν η εξαιρετική ανάρρωσή της. Λέγεται πως παρόντες ήταν η πριγκίπισσα Βεατρίκη με την κορούλα της Σιένα και ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέμπριτζ με τα τρία τους παιδιά.

Όταν είναι καλά στην υγεία της, η βασίλισσα συχνά οδηγεί μέχρι το Φρόγκμορ όπου βγάζει βόλτα τα σκυλίά της. Ωστόσο, έπειτα από την περιπέτεια με την υγεία της τους τελευταίους μήνες και την πρόσφατη νόσηση από κορονοϊό , δεν είχε επισκεφτεί το σπίτι που βρίσκεται στην έκταση του Ουίνδσορ.

Εικάζεται ότι η πριγκίπισσα Ευγενία και ο σύζυγός της Τζακ Μπρούκσμπανκ μαζί με τον ενός έτους γιο τους Όγκαστ, που ζουν στο Φρόγκμορ Κότατζ, δεν βρίσκονταν στο σπίτι τους την Κυριακή.

Λέγεται πως η βασίλισσα παρουσίασε μία εκπληκτική ανάρρωση από τον κορονοϊό. Το γεγονός ότι ακύρωσε σειρά υποχρεώσεων την περασμένη εβδομάδα, οφειλόταν στο γεγονός ότι είχε κλείσει η φωνή της από την ασθένεια και όχι επειδή δεν αισθανόταν καλά, σύμφωνα με τις πηγές των Ανακτόρων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ