Βασίλισσα Ελισάβετ: Ακύρωσε τις διαδικτυακές συναντήσεις της λόγω κορονοϊού – Τα νεότερα για την υγεία της

Νεότερη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ, που έχει διαγνωστεί θετική στον κορονοϊό, έκανε το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η βασίλισσα Ελισάβετ ακύρωσε τις διαδικτυακές επαφές που είχε προγραμματίσει για σήμερα, Τρίτη, καθώς εμφανίζει ήπια συμπτώματα της νόσου, όπως επισημαίνεται.

Η 95χρονη Ελισάβετ αποφάσισε να μην προχωρήσει στις προγραμματισμένες για σήμερα διαδικτυακές της υποχρεώσεις, αλλά θα συνεχίσει με πιο “ελαφριά” καθήκοντα, ανέφερε εκπρόσωπος του παλατιού.

Την Κυριακή, επιβεβαιώθηκε και επίσημα ότι η βασίλισσα Ελισάβετ βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε ανησυχία για την εξέλιξη της υγείας της 95χρονης βασίλισσας, η οποία έχει βρίσκεται υπό “στενή παρακολούθηση”.

Τα μέλη του προσωπικού του Μπάκιγχαμ προσεγγίζουν με απόλυτη ευαισθησία το θέμα, αφού έγινε γνωστό ότι η τριπλά εμβολιασμένη βασίλισσα κόλλησε κορονοϊό.

Όπως ανέφεραν χθες πηγές των Ανακτόρων, το παλάτι είναι “προσεκτικό” αλλά όχι “ανήσυχο” από τα ήπια συμπτώματα της βασίλισσας, η οποία σχεδίαζε να ακολουθήσει χαλαρό πρόγραμμα υποχρεώσεων αυτήν την εβδομάδα, αλλά και να μιλήσει  με τον πρωθυπουργό την Τετάρτη.

Το παλάτι έχει τους δικούς του γιατρούς για τη φροντίδα και την παρακολούθηση της πορείας της υγείας της βασίλισσας. Υπεύθυνος ιατρός αναμένεται να είναι ο καθηγητής Sir Huw Thomas, επικεφαλής του ιατρικού team του Μπάκιγχαμ.

Η Ελισάβετ είχε συναντηθεί με τον γιο της, Κάρολο, στις 8 Φεβρουαρίου στο κάστρο του Ουίνδσορ, λίγες μέρες πριν βρεθεί θετικός – για δεύτερη φορά – στον κορονοϊό. Η πρώτη ήταν τον Μάρτιο του 2020, στην αρχή της πανδημίας. Η Δούκισσα της Κορνουάλης διαγνώστηκε, επίσης, θετική στον Covid και είναι σε καραντίνα. Βασιλικές πηγές ανέφεραν ότι η 74χρονη Καμίλα, είχε ήπια συμπτώματα. Και οι δύο είναι τριπλά εμβολιασμένοι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ