Ανησυχία για την βασίλισσα Ελισάβετ – Μήνες αγωνίας πριν διαγνωστεί θετική στον κορονοϊό

Υπό στενή παρακολούθηση είναι η βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς η κατάσταση της υγείας της προκαλεί έντονη ανησυχία στους ανθρώπους των Ανακτόρων. Τα μέλη του προσωπικού του Μπάκιγχαμ προσεγγίζουν με απόλυτη ευαισθησία το θέμα μετά τη θετική διάγνωση της βασίλισσας στον κορονοϊό.

Όπως αναφέρoυν πηγές των Ανακτόρων, το Παλάτι είναι “προσεκτικό” αλλά όχι “ανήσυχο” από τα ήπια συμπτώματα της βασίλισσας, η οποία σχεδιάζει να ακολουθήσει χαλαρό πρόγραμμα υποχρεώσεων αυτήν την εβδομάδα, αλλά και να μιλήσει  με τον πρωθυπουργό την Τετάρτη.

Η 95χρονη βασίλισσα επιθυμεί να πραγματοποιήσει κανονικά τις τηλεακροάσεις και τις βιντεοδιασκέψεις, με μία μόνο διά ζώσης συνάντηση να ακυρώνεται. Λέγεται ότι, χθες, πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο στο κέρλινγκ της βρετανικής ομάδας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και τη νίκη του αλόγου της, καθώς παρακολούθησε τον αγώνα στην τηλεόραση. Ωστόσο, το προσωπικό των Ανακτόρων παρακολουθεί στενά την κατάστασή της, καθώς, όπως λένε, η βασίλισσα είναι πολύ πιο αδύναμη και εύθραυστη, απ’ ό,τι πριν από έναν χρόνο.

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα στην πρώτη διά ζώσης εκτέλεση των καθηκόντων της, αφότου ο πρίγκιπας Κάρολος, βρέθηκε θετικός στην Covid-19, τη στιγμή που υποδεχόταν τον απερχόμενο και τον νέο Γραμματέα Αμυντικών Υπηρεσιών στο Κάστρο του Γουίνδσορ, είπε αυτοσαρκαζόμενη “ω, εδώ είμαι”. Η 95χρονη μονάρχης στηριζόταν σε ένα μπαστούνι, την ώρα που οι δύο γραμματείς έμπαιναν στην αίθουσα. Όταν ρωτήθηκε πώς αισθάνεται, απάντησε: “Όπως βλέπετε, δεν μπορώ να κινηθώ” και έδειξε τα πόδια της, προτού να κάνει ένα συρτό βήμα και να τους χαιρετίσει δια χειραψίας.

Οι μήνες αγωνίας πριν διαγνωστεί θετική στον κορονοϊό

Πριν διαγνωστεί θετική στον κορονοϊό, προηγήθηκαν μήνες φημών και ανησυχίας για την πραγματική κατάσταση της υγείας της βασίλισσας.

Στα μέσα Οκτωβρίου, σήμανε συναγερμός όταν η βασίλισσα αναγκάστηκε να περάσει μία βραδιά στο νοσοκομείο με σκοπό να υποβληθεί σε εξετάσεις. Ήταν μόλις ώρες μετά τη δραματική ακύρωση επίσημου ταξιδιού στη Βόρεια Ιρλανδία για να τιμήσει την επέτειο των 100 χρόνων από την ανεξαρτητοποίησή της. Οι γιατροί των Ανακτόρων έδωσαν εντολή στη βασίλισσα να ξεκουραστεί και την συμβούλευσαν να ακυρώσει το ταξίδι της με αποτέλεσμα να πυροδοτήσουν φήμες για την πραγματική αιτία της ακύρωσης 11 ώρες πριν από την πραγματοποίηση της επίσκεψης.

Η βασίλισσα δεν είχε μείνει σε νοσοκομείο από τον Μάρτιο του 2013 όταν είχε πάθει μία στομαχική διαταραχή. Αγωνία προκάλεσε και η απουσία της από την Κυριακή της Μνήμης, εκδήλωση στο Κενοτάφιο στις 14 Νοεμβρίου, εξαιτίας προβλήματος στην πλάτη της. Νωρίτερα, στις 19 Οκτωβρίου αναγκάστηκε να χάσει δεξίωση στο Κάστρο του Ουίνδσορ για τους ηγέτες στις επιχειρήσεις, ενώ στις αρχές Οκτωβρίου είχε θεαθεί να περπατά με μπαστούνι στη θεία λειτουργία στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, κάτι που έκανε για πρώτη φορά σε σημαντική εκδήλωση.

Βασίλισσα Ελισάβετ

Φέρεται να είχε έρθει σε επαφή με τον γιο της πρίγκιπα Κάρολο στις 8 Φεβρουαρίου, όταν αυτός παρέστη σε εκδήλωση στο Κάστρο του Ουίνδσορ, πριν διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό.

Η δημοσιογράφος του BBC Ντανιέλα Ραλφ είπε: “Τα Ανάκτορα παρακολουθούν προσεκτικά τη βασίλισσα, αλλά δεν έχουν σημάνει συναγερμό. Υπάρχουν δύο επιβαρυντικοί παράγοντες εδώ. Πρώτον ότι αυτή είναι 95 ετών, σχεδόν 96, και αυτό την κατατάσσει αμέσως στην ομάδα των ευάλωτων ανθρώπων. Επίσης, η βασίλισσα τώρα είναι πολύ πιο αδύναμη και πιο εύθραυστη από ό,τι ήταν πριν από ένα χρόνο και φυσικά τώρα θα πρέπει να παρακολουθείται προσεκτικά”. Πρόσθεσε ότι ενδέχεται η βασίλισσα να λαμβάνει κάποια αντι-ιική αγωγή αλλά τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν θα το επιβεβαιώσουν.

Το Παλάτι ανακοίνωσε ότι η βασίλισσα παρουσιάζει ήπια συμπτώματα, όμοια με αυτά του κρυολογήματος, αφού βγήκε θετική στο τεστ του κορονοϊού, αλλά αναμένεται να βρεθεί στο γραφείο της και να εκτελέσει κάποια “ελαφριά καθήκοντα”.

Να σημειωθεί ότι το 2022 αναμένεται να είναι έντονη χρονιά καθώς το καλοκαίρι θα εορταστεί το Πλατινένιο Ιωβηλαίο σε έναν λαμπερό τετραήμερο εορτασμό με εκδηλώσεις, πάρτι και παρελάσεις, οπότε η βασίλισσα πρέπει να κάνει συντήρηση δυνάμεων και να φανεί προσεκτική με την υγεία της.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ