Στο Γουέστμινστερ η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ για το λαϊκό προσκύνημα

Ολοκληρώθηκε η πομπή για την μεταφορά της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ως το Γουέστμινστερ Χολ. Η σορός της εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα, για τέσσερις ημέρες, μέχρι το πρωί της Δευτέρας, οπότε και θα τελεστεί η κηδεία.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, μέλη της βασιλικής οικογένειας στέκονταν σε σχηματισμό απέναντι στο φέρετρο. Ο βασιλιάς και η βασιλική σύζυγος στάθηκαν μαζί, με τη βασιλική πριγκίπισσα και τον αντιναύαρχο Sir Tim Laurence πίσω τους. Μετά, στεκόταν ο δούκας της Υόρκης μόνος και στην επόμενη σειρά ο κόμης και η κόμισσα του Wessex.

Πίσω τους ήταν ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας. Ο δούκας του Σάσεξ στεκόταν πίσω από τον Γουίλιαμ και η δούκισσα του Σάσεξ ακριβώς πίσω από την Κέιτ.

Η θρησκευτική λειτουργία πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους των Μπετόβεν, Σοπέν και Φέλιξ Μέντελσον Μπαρτόλντι. Παρόντες Βρετανοί πολιτικοί,  με τη νέα πρωθυπουργό Λιζ Τρας να παρακολουθεί τη διαδικασία ντυμένη στα μαύρα.

Σε λαϊκό προσκύνημα

O Βασιλιάς Καρόλος μαζί με τον πρίγκιπα Άντριου, την πριγκίπισσα Άννα και τον πρίγκιπα Εδουάρδο συνόδεψαν πεζή το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ, ενώ στο πλευρό τους ήταν και οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι.

Το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ τοποθετήθηκε σε ένα ειδικά διαμορφωμένο βάθρο. Έπειτα από μία 20αλεπτη λειτουργία από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Αγγλίας, Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι, η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ θα εκτεθεί για λαϊκό προσκύνημα, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 8:30 το πρωί της Δευτέρας, δώδεκα ημέρες από τον θάνατό της, όταν θα πραγματοποιηθεί η κηδεία.

Στο Αβαείο του Γουέστμινστερ χωρητικότητας περίπου 2.200 ατόμων, αναμένεται να παρευρεθούν περίπου 500 παγκόσμιοι ηγέτες, βασιλείς και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Εκτιμάται ότι πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι θα θελήσουν να τιμήσουν από κοντά τη μακροβιότερη μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ουίλιαμ και Χάρι περπάτησαν δίπλα ο ένας στον άλλον στη νεκρική πομπή

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι περπάτησαν ο ένας δίπλα στον άλλο, πίσω από τον βασιλιά Κάρολο Γ’, ακολουθώντας το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ προς το Γουέστμινστερ Χολ, όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Τα δύο αδέλφια φαίνεται ότι ένωσε η θλίψη τους για τον θάνατο της γιαγιάς τους. Η νέα κοινή τους εμφάνιση, στέλνει ένα επιπλέον μήνυμα ενότητας.

πρίγκιπες Χάρι και Ουίλιαμ
Οι δύο πρίγκιπες περπάτησαν ο ένας δίπλα στον άλλον

Η βασιλική οικογένεια συνόδευσε την Ελισάβετ με τα πόδια στη νεκρική πομπή προς την αίθουσα του Γουέστμινστερ, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να σταθούν στην ουρά επί ώρες προκειμένου να αποτίσουν τα σέβη τους τις επόμενες τέσσερις ημέρες.

πρίγκιπες Χάρι και Γουίλιαμ
Γουίλιαμ και Χάρι στη νεκρική πομπή

Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, το Σάββατο, ο Γουίλιαμ και ο Χάρι άφησαν στην άκρη τις διαφορές τους και μαζί με τις συζύγους τους πραγματοποίησαν την πρώτη κοινή εμφάνισή τους. Έκαναν, συγκεκριμένα, μία βόλτα έξω από το κάστρο του Ουίνδσορ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ