Βασιλιάς Κάρολος: Εισήχθη στο ίδιο νοσοκομείο όπου η Κέιτ Μίντλετον αναρρώνει – Οι τελευταίες πληροφορίες

Ο βασιλιάς Κάρολος εισήχθη για θεραπεία στον διευρυμένο προστάτη του στο ίδιο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, έπειτα από χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά.

Ο Κάρολος, 75 ετών, εθεάθη να εισέρχεται στην ιδιωτική κλινική του Λονδίνου στο κέντρο του Λονδίνου το πρωί της Παρασκευής με τη βασίλισσα Καμίλα στο πλευρό του.

Αφιέρωσε χρόνο για να επισκεφτεί τη νύφη του Κέιτ, η οποία βρίσκεται στην 11η ημέρα της παραμονής της στο νοσοκομείο έπειτα από μια επιτυχημένη μεγάλη επέμβαση την περασμένη εβδομάδα.

Ένας εκπρόσωπος του παλατιού είπε: «Ο βασιλιάς εισήχθη σήμερα το πρωί σε νοσοκομείο του Λονδίνου για προγραμματισμένη θεραπεία. Η μεγαλειότητά του θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που έστειλαν τις ευχές τους την περασμένη εβδομάδα και με χαρά μαθαίνει ότι η διάγνωσή του έχει θετικό αντίκτυπο στην ευαισθητοποίηση για τη δημόσια υγεία».

Ο Κάρολος θα απουσιάζει από τις βασιλικές υποχρεώσεις για ένα μικρό χρονικό διάστημα όσο θα αναρρώσει. Δεν έχει διευκρινιστεί το διάστημα που θα παραμείνει ο μονάρχης στο νοσοκομείο και μια βασιλική πηγή είπε ότι δεν θα υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες για τη θεραπεία του πέρα ​​από αυτά που έχουν ήδη κοινοποιηθεί.

Η βασίλισσα Καμίλα καθησύχασε το κοινό την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ενώ βρισκόταν στο Σουίντον τη Δευτέρα ότι ο Κάρολος ήταν «καλά» και ότι «ανυπομονούσε να επιστρέψει στη δουλειά» κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε γκαλερί τέχνης στο Αμπερντίν της Σκωτίας την περασμένη Πέμπτη.

Η άφιξη του βασιλιά Καρόλου στο νοσοκομείο

Ο λόγος που ο βασιλιάς Κάρολος αποκάλυψε λεπτομέρειες για την υγεία του

Συγκεκριμένες ιατρικές καταστάσεις των μελών της βασιλικής οικογένειας σπάνια αποκαλύπτονται δημόσια. Η προοπτική του παλατιού είναι ότι δικαιούνται κάποιο επίπεδο ιατρικού απορρήτου παρά τις θέσεις τους ως δημόσιοι υπάλληλοι.

Όμως ο βασιλιάς έκανε μια σπάνια παρέμβαση και επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του καθώς ήθελε να ενθαρρύνει άλλους άνδρες που μπορεί να εμφανίζουν συμπτώματα να υποβληθούν σε έλεγχο, είπε στο CNN μια βασιλική πηγή.

Και φαίνεται ότι η προσέγγισή του λειτούργησε. Υπήρξε μια αύξηση στους άνδρες που εξετάστηκαν για το εάν κινδυνεύουν από καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με στοιχεία του NHS England.

Οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα του «διευρυμένου προστάτη» – που παρέχει πληροφορίες για τα αίτια, τα συμπτώματα και τις επιλογές θεραπείας –  αυξήθηκαν περισσότερο από 1.000% πάνω από τον ημερήσιο μέσο όρο μετά την ανακοίνωση του παλατιού.

Δέχτηκε 16.410 επισκέψεις την ημέρα της ανακοίνωσης, έναντι 1.414 επισκέψεων την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με τον οργανισμό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ