Τρόμος στην Ουαλία από γκρίζο σκίουρο – Επιτέθηκε σε τουλάχιστον 18 ανθρώπους μέσα σε 48 ώρες

Τον τρόμο έσπειρε ένας γκρίζος σκίουρος σε μια μικρή πόλη στην Ουαλία όταν επιτέθηκε και τραυμάτισε τουλάχιστον 18 ανθρώπους μέσα σε 48 ώρες. Το τρωκτικό προκάλεσε χάος και… συρροή θυμάτων στο νοσοκομείο για αντιτετανικό εμβόλιο.

Ο σκίουρος άρχισε να επιτίθεται σε συνταξιούχους, παιδιά και κατοικίδια, στις αυλές τους στο Μπάκλεϊ του Φλίντσαϊρ, στη βορειοανατολική Ουαλία, την περασμένη εβδομάδα.

Δεκάδες κάτοικοι απέκτησαν… ενθύμια από την επίθεση του τρωκτικού, γρατζουνιές και δαγκωνιές. Μάλιστα, οι ντόπιοι έδωσαν στον σκίουρο το παρατσούκλι “Stripe” από τον αιμοβόρο χαρακτήρα στην ταινία “The Gremlins”.

Η 65χρονη Κορίν Ρέινολντς κατάφερε να παγιδεύσει τον σκίουρο και να τον παραδώσει στην αρμόδια υπηρεσία. Παρά το γεγονός ότι η γυναίκα τάιζε το τρωκτικό  από το καλοκαίρι κι αυτό επέστρεφε αναζητώντας τροφή και καταφύγιο, αποφάσισε να δράσει όταν είδε τις αναφορές για το μπαράζ επιθέσεων στα social media.

“Παρατήρησα χθες ότι σε διάστημα 48 ωρών είχε επιτεθεί σε 18 ανθρώπους. Είχε αρχίσει να επιτίθεται σε ανθρώπους που απλώς πήγαιναν τα σκουπίδια τους στον κάδο ανακύκλωσης και πράγματι τους προκάλεσε σοβαρά τραύματα” είπε η Κορίν Ρέινολντς.

Όπως σημείωσε η γυναίκα, οι κόκκινοι σκίουροι είναι διαφορετικοί από τους γκρίζους. “Φοβάμαι ότι δεν είναι φιλικός σκίουρος. Δάγκωσε έναν ηλικιωμένο άνθρωπο. Σε άλλο περιστατικό κυνήγησε έναν νεαρό, ενώ ένας μπαμπάς απέκτησε ένα άσχημο κόψιμο στο κεφάλι”. Ο σκίουρος τραυμάτισε επίσης μία υπάλληλο σε οίκο ευγηρίας και την κόρη της ενώ αντάλλασσαν δώρα την Παραμονή των Χριστουγέννων.

Η Τζέιν Χάρι, 55 ετών, είδε τον “παιχνιδιάρη” σκίουρο όταν επισκέφθηκε την κόρη της στο Μπάκλεϊ. Όμως, τη στιγμή που αποχωρούσε, το τρωκτικό πήδηξε πάνω στην κόρη της και τη δάγκωσε στον λαιμό και τα χέρια. Πανικόβλητη η 55χρονη προσπάθησε να διώξει τον σκίουρο από την κόρη της, όταν αυτός επιτέθηκε για δεύτερη φορά δαγκώνοντας τη μητέρα αυτήν τη φορά τρεις φορές στο χέρι.

“Περάσαμε την Παραμονή στο νοσοκομείο για αντιτετανικά εμβόλια” είπε η 55χρονη Χάρι. “Παίρνω ακόμη αντιβίωση. Δεν μπορώ να πιστέψω τι πληγή προκάλεσε στο χέρι μου. Ο σκίουρος πρέπει να έχει γερό σαγόνι” είπε.

“Σοκαρίστηκα όταν ανακάλυψα πως λίγες μέρες μετά επέστρεψε στο σπίτι μου. Έτρεψε πάνω στον φράχτη και ήθελε να μπει στο σπίτι!” είπε σοκαρισμένη η κόρη της, Κλόε Χάρι.

Οι γκρίζοι σκίουροι ήρθαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Βόρεια Αμερική το 1876, ενώ το Wildlife Life Trust υπολογίζει ότι πλέον υπάρχουν 2,5 εκατομμύρια γκρίζοι σκίουροι στη Βρετανία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ