Ελένη Πετεινού: Η ελληνικής καταγωγής υπουργός στη Νέα Νότια Ουαλία – Η εμπλοκή της σε ερωτικό σκάνδαλο

Υπουργική θέση ανέλαβε η ελληνικής καταγωγής βουλευτής της Νέας Νότιας Ουαλίας Ελένη Πετεινού στον ριζικό κυβερνητικό ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός Ντομινίκ Περοτέ, που ανέλαβε καθήκοντα πριν από δύο μήνες, μετά την παραίτηση της Γκλάντις Μπερετζικλιάν.

Η 34χρονη πολιτικός που εκπροσωπεί τη Μιράντα, ανέλαβε το υπουργείο Μικρών Επιχειρήσεων και του Δίκαιου Εμπορίου.

Ο πρωθυπουργός της Nέας Νότιας Ουαλίας στον ριζικό ανασχηματισμό πριν από τις πολιτειακές εκλογές του 2023, αύξησε τον αριθμό των γυναικών υπουργών κατά μία και υπουργοποίησε εννέα βουλευτές για πρώτη φορά.

Όπως δήλωσε ο Περοτέ, “προφανώς όσον αφορά στην εκπροσώπηση περισσότερων γυναικών στο κόμμα των Φιλελευθέρων στο κοινοβούλιο, πρέπει να τα πάμε καλύτερα. Πρέπει να τα πάμε καλύτερα, αλλά τελικά πιστεύω ότι η αύξηση της γυναικείας εκπροσώπησης στο υπουργικό συμβούλιο θα είναι σπουδαίο πράγμα για το κράτος μας. Πιστεύω ότι η ποικιλία στα υπουργικά συμβούλια παρέχει καλύτερες προοπτικές και νομίζω ότι η ομάδα που έχουμε σήμερα, που έχουμε συγκεντρώσει ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και εγώ, είναι μια ομάδα που θα οδηγήσει τη Νέα Νότια Ουαλία σε μία συνεχή επιτυχία στο μέλλον”.

Το ερωτικό σκάνδαλο

Η Ελένη Πετεινού έγινε βουλευτής της Μιράντα το 2015, ενώ το 2018 απασχόλησε τον Τύπο στη Νέα Νότια Ουαλία με ένα ερωτικό σκάνδαλο, καθώς ο υπουργός Ματ Κιν της έστελνε  “καυτά” μηνύματα” αν και δεσμευμένος. Τα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει οι δυο τους τα δημοσιοποίησε η τότε σύντροφός του.

Ο Κιν της έγραφε ότι έμπαινε στον πειρασμό να οδηγήσει για να έρθει να τη δει μετά τις 10 το βράδυ, στις 27 Δεκεμβρίου 2017 και εκείνη του απαντούσε: “Σου έλειψα, ε;”. “Ναι, θέλω πραγματικά να σε γ@@@@ω”.

Όταν ο υπουργός την είχε ρωτήσει αν του έλεγε “όχι” εκείνη είχε απαντήσει “είναι αυτή η στιγμή του μήνα”.

Επίσης, του είχε στείλει μήνυμα όπου του έγραφε: “Μόλις πήρα τη χριστουγεννιάτικη κάρτα σου και είσαι εκπληκτικός – σ’ αγαπώ”.

Η σύντροφος του Κιν είχε αναρτήσει τα μηνύματα στους λογαριασμούς της στα social media με τη λεζάντα: Όταν ο σύντροφός σου σε απατά ενώ λείπεις με την οικογένεια. Ήμουν στην Αδελαΐδα και εμπιστευόμουν τον σύντροφό μου ότι δεν θα τσιλιμπουρδίσει. Αλλά δυστυχώς, να ΄μαστε. Άλλος ένας υπουργός τη γλυτώνει για τη συμπεριφορά του”

Η Πετεινού, που ήταν ελεύθερη εκείνη τη χρονική στιγμή, αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας: “Θλίβομαι που με διασύρουν για τη διάλυση μιας σχέσης. Αρνούμαι τους ισχυρισμούς. Με λυπεί που  πρέπει να κάνω ανακοινώσεις για θέματα που είναι εκτός του πεδίου της δουλειάς μου και είναι εντελώς προσωπικά”.

Όμως και ο Κιν είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία σημείωνε: “Θλίβομαι βαθιά που η σχέση μου με την Κέιτλιν τελείωσε με τέτοιο θεαματικό και θλιβερό τρόπο. Της εύχομαι τα καλύτερα”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ