Θετική στον κορονοϊό η βασίλισσα Ελισάβετ

Βασίλισσα Ελισάβετ

Θετική στον κορονοϊό διαγνώστηκε η βασίλισσα Ελισάβετ, όπως επιβεβαίωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η 95χρονη βασίλισσα αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα κρυολογήματος.  Σύμφωνα με το Παλάτι, αναμένεται να συνεχίσει τα καθήκοντά της στο Ουίνδσορ την ερχόμενη εβδομάδα. Θα συνεχίσει να λαμβάνει ιατρική φροντίδα και θα ακολουθήσει τις κατάλληλες οδηγίες, αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Παλάτι έχει τους δικούς του γιατρούς που είναι σε ετοιμότητα για να φροντίσουν και να παρακολουθήσουν την πορεία της υγείας της βασίλισσας. Υπεύθυνος ιατρός αναμένεται να είναι ο καθηγητής Sir Huw Thomas, επικεφαλής του ιατρικού team του Μπάκιγχαμ.

Η βασίλισσα θεωρείται ότι έχει κάνει τις τρεις δόσεις του εμβολίου. Οι γιατροί της είχαν συστήσει από τα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου να ξεκουραστεί, αφού ακύρωσε μια σειρά από υποχρεώσεις που είχε, ενώ πέρασε μια νύχτα στο νοσοκομείο κάνοντας εξετάσεις.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, η Ελισάβετ είχε συναντηθεί με τον γιο της, Κάρολο, στις 8 Φεβρουαρίου στο κάστρο του Ουίνδσορ, λίγες μέρες πριν βρεθεί θετικός – για δεύτερη φορά – στον κορονοϊό. Η πρώτη ήταν τον Μάρτιο του 2020, στην αρχή της πανδημίας.

Η Δούκισσα της Κορνουάλης διαγνώστηκε επίσης θετική στον Covid και είναι σε καραντίνα. Βασιλικές πηγές ανέφεραν ότι η 74χρονη Καμίλα, είχε ήπια συμπτώματα. Και οι δύο είναι τριπλά εμβολιασμένοι.

 Οι ευχές του Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ευχήθηκε στη βασίλισσα Ελισάβετ ταχεία ανάρρωση.

“Είμαι βέβαιος ότι μιλάω εκ μέρους όλων ευχόμενος στην Αυτής Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα ταχεία ανάρρωση από την COVID και γρήγορη επάνοδο στην καλή υγεία”, έγραψε ο Τζόνσον στο Twitter.

Exit mobile version