Tα μουσικά βραβεία του περιοδικού Billboard θα απονεμηθούν την άλλη βδομάδα

Τα Billboard Music Awards είναι ένας ετήσιος θεσμός επιβράβευσης της δημιουργικότητας των καλλιτεχνών στην τέχνη της μουσικής. Καθιερώθηκαν το 1990 και έκτοτε διοργανώνονται κάθε χρόνο, πλην των ετών από το 2007 μέχρι το 2010. Παλαιότερα η εκδήλωση γινόταν τον μήνα Δεκέμβριο, αλλά από το 2011 και μετά μετακινήθηκε τον Μάϊο. Έτσι λοιπόν, στις 15 Μαΐου θα έχουμε τους νικητές για το 2022.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Ενώ τα βραβεία Grammy απονέμονται μετά από ψηφοφορίες της Εθνικής Ακαδημίας Ηχογραφημένων Τεχνών και Επιστημών, αντίθετα τα βραβεία Billboard στηρίζονται στις πωλήσεις δίσκων, cds και ψηφιακών αρχείων, στις προτιμήσεις του κόσμου μέσα από τις πλατφόρμες streaming και των ραδιοφωνικών μεταδόσεων, των ζωντανών εμφανίσεων και των πωλήσεων εισιτηρίων, καθώς και της αλληλεπίδρασης του κοινού στους λογαριασμούς των καλλιτεχνών στα κοινωνικά δίκτυα. Όλες αυτές οι μετρήσεις επιβλέπονται από το επαγγελματικό περιοδικό Billboard και καταγράφονται από τους συνεργάτες του, την MRC Data και την Next Big Sound.

Είναι πολλές οι μουσικές και δισκογραφικές κατηγορίες που έχουν καθιερωθεί, καθώς και οι καλλιτέχνες, γνωστοί και νεότεροι, όπως και οι παρουσιαστές. Φέτος παρουσιαστής θα είναι ο Sean Combs, γνωστός και ως Puff Daddy ή P. Diddy ή Diddy ή Puffy.

Billboard Music Awards

Ένα όμως από τα πιο σημαντικά και πολυπόθητα βραβεία είναι το Billboard Icon Award, το οποίο καθιερώθηκε το 2011. Συνήθως το τιμώμενο πρόσωπο με το βραβείο αυτό, δίνει και μία μικρή παράσταση στην εκδήλωση της απονομής. Φέτος, η τιμή αυτή θα απονεμηθεί στην Mary J. Blige.

Billboard Music Awards Mary J. Blige

 

Τα προηγούμενα χρόνια βραβεύθηκαν κορυφαίοι καλλιτέχνες. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα σχετικά βίντεο.

Neil Diamond (2011)

Stevie Wonder (2012)

Prince (2013)

Jennifer Lopez (2014)

Celine Dion (2015)

Cher (2017)

Janet Jackson (2018)

Mariah Carey (2019)

Garth Brooks (2020)

Pink (2021)

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική). twitter:@IosifAvramoglou

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ