Βασίλισσα Ελισάβετ: Απούσα από την έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου – Για πρώτη φορά μέσα σε 59 χρόνια

Απούσα θα είναι η βασίλισσα Ελισάβετ από την έναρξη των εργασιών του βρετανικού Κοινοβουλίου, πρώτη φορά μέσα σε 59 χρόνια.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν πως η βασίλισσα δεν θα παραστεί στη συνταγματική τελετή, η οποία καθορίζει τα νομοθετικά σχέδια της κυβέρνησης. Θα είναι η πρώτη φορά από το 1963 που θα είναι απούσα, ενώ στην τελετή θα την αντιπροσωπεύσει ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος και θα αναγνώσει την καθιερωμένη ομιλία εκ μέρους της.

Σύμφωνα με το BBC, η 96χρονη βασίλισσα έχει κινητικά προβλήματα και αναγκάστηκε να ακυρώσει σειρά δημόσιων εμφανίσεών της. Έως το βράδυ της Δευτέρας, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ  επεσήμαιναν ότι η βασίλισσα ήλπιζε να παρευρεθεί, αλλά τώρα επιβεβαιώθηκε ότι δεν θα πάει στην τελετή στο Γουέστμινστερ, λόγω “προβλημάτων κινητικότητας”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η βασίλισσα, σε συνεννόηση με τους γιατρούς της, αποφάσισε απρόθυμα να μην παραστεί στην έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου.

Να σημειωθεί ότι η έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου σηματοδοτεί την έναρξη του κοινοβουλευτικού έτους, με την ομιλία της βασίλισσας να καθορίζει την ατζέντα της κυβέρνησης και τους νόμους που θέλει να εισάγει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ