Σουδάν: Παραστρατιωτική δύναμη κοινοποιεί βίντεο που, όπως ισχυρίζεται, δείχνει αιγυπτιακά στρατεύματα να «παραδίδονται»

Οι παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) του Σουδάν κοινοποίησαν σήμερα ένα βίντεο το οποίο, όπως δήλωσαν, δείχνει αιγυπτιακά στρατεύματα που “παραδίδονταν” σε αυτές στην πόλη Μερόβε του βόρειου Σουδάν. Αυτό συνέβη ενώ συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα μεταξύ των RSF, της κύριας παραστρατιωτικής οργάνωσης του Σουδάν, και του στρατού.

Σουδάν: Τουλάχιστον τρεις άμαχοι είναι νεκροί από σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ στρατού και παραστρατιωτικών δυνάμεων

Δεν υπήρχε σαφής εξήγηση για την παρουσία των αιγυπτιακών στρατευμάτων στην πόλη Μερόβε σήμερα, αλλά αιγυπτιακές και σουδανικές δυνάμεις πραγματοποιούν περιοδικά κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στο βόρειο τμήμα της χώρας στον απόηχο των διπλωματικών εντάσεων με την Αιθιοπία.

Το βίντεο δείχνει αρκετούς άνδρες ντυμένους με στρατιωτική στολή σκυμμένους στο έδαφος και να μιλούν σε μέλη των RSF σε αιγυπτιακή αραβική διάλεκτο.

Χάος στο αεροδρόμιο του Σουδάν: Αεροσκάφος της Saudia είχε «ατύχημα» λέει η εταιρεία – ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αμέσως το βίντεο και οι αιγυπτιακές αρχές δεν έκαναν επί του παρόντος κανένα σχόλιο για το θέμα.

Οι μάχες μεταξύ της παραστρατιωτικής οργάνωσης και του στρατού ξέσπασαν στην πρωτεύουσα σήμερα το πρωί και έχουν επεκταθεί σε αρκετές περιοχές της χώρας συμπεριλαμβανομένης της πόλης Μερόβε.

Μια κινητοποίηση των δυνάμεων RSF προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Μερόβε την Τετάρτη ήταν η αφορμή για μια δήλωση του στρατού την Πέμπτη που περιέγραφε τις πρόσφατες κινήσεις των RSF ως παράνομες και ανέφερε ότι η παραστρατιωτική οργάνωση υπερέβαινε τα καθήκοντα της δύναμης, φέρνοντας στην επιφάνεια μακροχρόνιες διαφωνίες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ