Ενδοοικογενειακή βία: «Θα πάρω σφυρί και θα τινάξω τα μυαλά σου» – Πατέρας κυκλοφορεί ελεύθερος παρά τις καταδίκες

Ένα νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Θεσσαλονίκη με έναν πατέρα που παρά τις καταδίκες του εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος, αποκαλύπτει σήμερα το enikos.gr.

Του Μίλτου Σακελλάρη

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για οικογένεια με τρία ανήλικα τέκνα. Ο πατέρας έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έξι ετών το 2019. Κρατήθηκε στις φυλακές Νιγρίτας και αποφυλακίστηκε ύστερα από επτά (7) μήνες. Οι καταδίκες του αφορούσαν ενδοοικογενειακή παράνομη βία, ενδοοικογενειακή απειλή, ενδοοικογενειακή προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και επικίνδυνη ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη.

Ο δικηγόρος της μητέρας των τριών παιδιών, Αντώνης Καραγιάννης, ανέφερε στο enikos.grπως ο πατέρας κατηγορήθηκε πως ασκούσε βία σε βάρος της συζύγου του, την απειλούσε ότι θα την σκοτώσει ενώπιον των ανήλικων παιδιών της. “Θα πάρω ένα σφυρί και θα τινάξω τα μυαλά σου στον αέρα μπροστά στα παιδιά”, ήταν μία από τις απειλές.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο ποινικολόγος, ο πατέρας απειλούσε τα μεγαλύτερα παιδιά και έφτασε στο σημείο να χτυπήσει το κεφάλι του παιδιού του στους τοίχους. Τόνισε ακόμη πως έβριζε τη μητέρα στα παιδιά της, ενώ μέσω λογαριασμών που έφτιαξε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να την κατηγορούσε πως συμμετέχει σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου (!)

«Πρόκειται για έναν πατέρα που αποστέλλει στα τέκνα του βίντεο ερωτικού περιεχομένου αναφέροντας ότι η μητέρα τους είναι η πρωταγωνίστρια των ταινιών αυτών. Δυστυχώς παιδιά 8 και 14 ετών ανοίγουν αυτά τα βίντεο καθώς αποστέλλονται από τον πατέρα τους.

Ο άνθρωπος αυτός έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας των τέκνων του σε ποινή φυλάκισης 6 ετών κι έχει αφεθεί ελεύθερος με αναστολή», δήλωσε στοenikos.gr ο ποινικολόγος, Αντώνης Καραγιάννης και συνέχισε: « Προφανώς και πρέπει να αρθεί άμεσα η αναστολή εκτέλεσης της ποινής του και να οδηγηθεί και πάλι στη φυλακή προκειμένου να αντιληφθεί την ποινική απαξία των πράξεων του. Στην περίπτωση αυτή διαπράττεται και πάλι το αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας των ανήλικων τέκνων ενώ ταυτόχρονα τελούνται και οι πράξεις της συκοφαντικής δυσφήμισης και της εξύβρισης σε βάρος της μητέρας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ