Σουδάν: Απογειώθηκε από την Άκαμπα το C-27, με τον Νίκο Χαρδαλιά

Σε λίγες ώρες προσγειώνεται στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Τανάγρα το δεύτερο μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μεταφέρει Έλληνες και ξένους υπηκόους που δραπέτευσαν από την κόλαση του Σουδάν.

Σουδάν: Απεγκλωβίστηκαν ακόμη 13 Έλληνες

Του Χρήστου Μαζανίτη

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών από το φλεγόμενο Σουδάν, τη στιγμή που οι στρατιωτικές επιχειρήσεις για την ασφαλή έξοδο και του τελευταίου κορυφώνονται.

Σουδάν: Σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα επαναπατρισμού Ελλήνων – Στην Τανάγρα το C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας

Στις 12.00 απογειώθηκε από την Άκαμπα της Ιορδανίας το C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας, στο οποίο βρίσκεται και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Νίκος Χαρδαλιάς Σουδάν

Στο αεροσκάφος επιβαίνουν 16 Έλληνες, 1 γυναίκα από την Κύπρο, 9 Ρουμάνοι και 8 Φινλανδοί.

Το αεροσκάφος αναμένεται να προσγειωθεί επί ελληνικού εδάφους περίπου στις 4.00 το απόγευμα.

Μετά τα 10 άτομα χθες το βράδυ, που απεγκλωβίστηκαν με την βοήθεια Γερμανών και έφτασαν στο Αμμάν της Ιορδανίας, κι επιπλέον 7 που αφίχθηκαν οδικώς στην Αίγυπτο, είχαμε νέους απεγκλωβισμούς.

Ακόμη 13 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και αφίχθηκαν αργά χθες το βράδυ με πτήσεις γερμανικών αεροσκαφών, στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Στους απεγκλωβισθέντες συμπεριλαμβάνεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ.κ. Σάββας.

Πριν από λίγη ώρα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ (Chair Military Committee – CMC) Admiral Rob Bauer (Royal Netherlands Navy), κατά την οποία συζήτησαν τα θέματα που θα εξεταστούν στην επερχόμενη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, η οποία θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε τον πρωταγωνιστικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίες παγίως υποστηρίζουν τον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, υπογραμμίζοντας την συνεισφορά της Χώρας στην Συμμαχία για την διαφύλαξη της ασφάλειας και της σταθερότητας στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και πέραν αυτής.

Admiral Rob Bauer Κωνσταντίνος Φλώρος

Διασωληνωμένος παραμένει ένας από τους Έλληνες τραυματίες που έφτασαν από το Σουδάν

Σε ό,τι αφορά με την κατάσταση της υγείας των δύο Ελλήνων τραυματιών 59 και 42 ετών, απεγκλωβισμένων από το Σουδάν που επαναπατρίστηκαν από το Τζιμπουτί χθες Τρίτη 25 Απριλίου και διακομίσθηκαν αυθημερόν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ), έγινε γνωστό ότι υπεβλήθησαν άμεσα από ομάδα ειδικών χειρουργών σε πολύωρη χειρουργική αποκατάσταση των τραυμάτων τους, με επιτυχία.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν «μετά τα χειρουργεία η κατάστασή τους εμφανίζει ικανοποιητική βελτίωση αλλά παραμένει σοβαρή, με τον 59χρονο να παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τον 42χρονο να νοσηλεύεται σε θάλαμο νοσηλείας».​

Σουδάν Έλληνες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ