Πρίγκιπας Χάρι: Θα πληρώσει ένα μεγάλο ποσό στο βρετανικό Δημόσιο – Έχασε δικαστική μάχη

Ο πρίγκιπας Χάρι διατάχθηκε σήμερα να επιστρέψει ένα μεγάλο ποσό στους Βρετανούς φορολογούμενους αφού έχασε τη μάχη με το Υπουργείο Εσωτερικών για την υποβάθμιση της αστυνομικής προστασίας του.

Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Το φιλί σε φιλανθρωπικό αγώνα πόλο – Η κομψή εμφάνιση της δούκισσας

Ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά Καρόλου έχασε την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας και αντιμετωπίζει πιθανότατα έναν «λογαριασμό» ύψους περίπου 1 εκατομμυρίου λιρών, αν συμπεριληφθούν και τα δικά του νομικά έξοδα.

Ο δικαστής απέρριψε την προσπάθεια να μειωθεί στο μισό το ποσό που έπρεπε να πληρώσει, λέγοντας ότι ο Δούκας του Σάσεξ είχε «χάσει ολοκληρωτικά» την υπόθεση. Ο δικαστής Sir Peter Lane απέρριψε την αίτηση του δούκα του Σάσσεξ να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Πρίγκιπας Χάρι: «Η Μέγκαν Μαρκλ τον ελέγχει απόλυτα» – Γιατί φοβάται τις δημόσιες εμφανίσεις

Παρόλα αυτά ο πρίγκιπας, Χάρι, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα ασκήσει έφεση στην υπόθεση, μπορεί ακόμη να απευθυνθεί απευθείας στο Εφετείο αν επιθυμεί να συνεχιστεί η εκδίκαση του θέματος.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η απόφαση είναι το δεύτερο νομικό πλήγμα για τον δούκα του Σάσσεξ μετά τον Φεβρουάριο όταν έχασε την μάχη που έδινε εναντίον του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο πρίγκιπας Άντριου φέρεται να είναι «ευχαριστημένος» με τον τρόπο που απεικονίζεται στην ταινία «Scoop»

Τότε είχε προσφύγει στο δικαστήριο κατά του Υπουργείου Εσωτερικών επειδή δεν του παρέχεται πλέον ο «ίδιος βαθμός προστασίας», αφού αποχώρησε από τα επίσημα βασιλικά καθήκοντα του μαζί με την Μέγκαν Μαρκλ και εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ.

Είχε συγκρίνει τους κινδύνους για τον ίδιο και την οικογένειά του με τους κινδύνους που αντιμετώπιζε η μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, πριν από τον θάνατό της το 1997 όταν την κυνηγούσαν παπαράτσι.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δαπάνησε περισσότερα από 500.000 λίρες από τα χρήματα των Βρετανών φορολογούμενων για να παραστεί και να υπερασπιστεί την απόφαση του στα δικαστήρια. Μετά την δικαστική απόφαση οι δικηγόροι του πρίγκιπα υποστήριξαν σε γραπτές παρατηρήσεις ότι θα έπρεπε να πληρώσει μόνο το ήμισυ των νομικών εξόδων του δημοσίου.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο ισχυρισμός του ενάγοντος ότι η υποχρέωσή του για τα δικαστικά έξοδα θα πρέπει να υπόκειται σε μείωση 50-60% είναι αβάσιμος», τόνισε ο δικαστής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ