Πρίγκιπας Χάρι: Πώς ήξεραν ότι παρακαλούσα την πρώην μου να τα ξαναβρούμε; – Η κόντρα με τον δικηγόρο της Mirror

Συγκροτημένος, σίγουρος για τον εαυτό του και χωρίς να αποκαλύψει παρασκηνιακές πληροφορίες για την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο πρίγκιπας Χάρι.

Πρίγκιπας Χάρι: Η δεύτερη ημέρα της δίκης – Τα κυνικά σχόλια εναντίον του

Ο 38χρονος πρίγκιπας κάθισε στο έδρανο του μάρτυρα για δεύτερη ημέρα προκειμένου να καταθέσει εναντίον του ομίλου Mirror Group Newspapers. Ο πρίγκιπας Χάρι υποστηρίζει ότι το διάστημα από το 1996 έως το 2010 η εφημερίδα Mirror αλλά και άλλα έντυπα του ομίλου δημοσίευσαν πληροφορίες για την προσωπική του ζωή, τις οποίες έλαβαν με παράνομες μεθόδους.

Για παράδειγμα ο πρίγκιπας ανέφερε στο δικαστήριο ότι βρήκε μία συσκευή εντοπισμού στο αυτοκίνητο της τότε συντρόφου του, Τσέλσι Ντέιβι. Εκείνο το διάστημα ο σκανδαλοθηρικός Τύπος ενδιαφερόταν πολύ για τις διακοπές του ζευγαριού, που πάλευε να κρατήσει την σχέση του.

Πρίγκιπας Χάρι: Κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο – «Κάποιοι δημοσιογράφοι έχουν αίμα στα χέρια τους»

Ο πρίγκιπας ισχυρίστηκε ότι πιστεύει πως ο ντετέκτιβ, Μάικ Μπεχρ ήταν ο άνθρωπος που τοποθέτησε την συσκευή προκειμένου να παρακολουθεί τις κινήσεις της πρώην συντρόφου του. Επίσης αποκάλυψε ότι ένας στενός φίλος του βρήκε μία παρόμοια συσκευή εντοπισμού στο αυτοκίνητο του.

Ο πρίγκιπας Χάρι ισχυρίστηκε ότι είδε πληροφορίες στον Τύπο για συναντήσεις και συνομιλίες του, τις οποίες δεν είχε μοιραστεί με το Παλάτι. Επομένως του δημιουργούσε απορία πως οι δημοσιογράφοι κατάφερναν να βρουν αυτές τις πληροφορίες. Μάλιστα υποστήριξε ότι ένα βράδυ πήγε την Τσέλσι Ντέιβι με το αυτοκίνητο σε κάποιο σημείο ενός ερημικού δρόμου για να επιστρέψει σπίτι της. Τότε ήρθε αντιμέτωπος με έναν παπαράτσι, ο οποίος δεν θα μπορούσε να γνωρίζει που βρίσκεται εάν η εφημερίδα δεν τον είχε θέσει υπό παρακολούθηση.

«Απασφάλισε» ο πρίγκιπας Χάρι για το σκάνδαλο των υποκλοπών: «Φοβόμουν ότι θα με έδιωχναν από το Παλάτι»

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης αναφέρθηκε σε ένα δημοσίευμα από τον Απρίλιο του 2009. Εκείνη την περίοδο έπαιρνε συνεχώς τηλέφωνο την πρώην σύντροφο του, Τσέλσι Ντέιβι για να τα ξαναβρούν. «Δεν θα έλεγα σε κανέναν εάν τηλεφωνούσα τακτικά στην Τσέλσι και με δεδομένο τον τρόπο που η Τσέλσι προσέχει σε ποιον λέει πληροφορίες, δεν έχω ιδέα ποιος είναι ο ‘’στενός φίλος’’ που οι δημοσιογράφοι του εναγόμενου αποδίδουν κάποιες από τις πληροφορίες», είπε ο πρίγκιπας Χάρι.

Η κόντρα με τον δικηγόρο της Mirror

Κατά την διάρκεια της εξέτασης του από τον δικηγόρο της Mirror ο πρίγκιπας Χάρι φάνηκε ενοχλημένος από τα σχόλια ότι οι κατηγορίες του είναι απλώς «εικασίες» χωρίς στοιχεία.

Σε κάποια στιγμή ο δικηγόρος της Mirror, Άντριου Γκριν εκνευρίστηκε με τις ερωτήσεις του πρίγκιπα. «Μπορώ να επαναλάβω αυτό που είπα και εχθές. Αυτό γίνεται για να σας κάνω εγώ ερωτήσει όχι για να κάνετε εσείς σ εμένα», είπε ο Άντριου Γκριν.

Σε κάποιο σημείο της κατάθεσης ο δικηγόρος ρώτησε εάν ο πρίγκιπας θα ήταν χαρούμενος ή απογοητευμένος εάν μάθαινε ότι οι δημοσιογράφοι της Mirror δεν παρακολουθούσαν το κινητό τηλέφωνο του. «Αυτό θα ήταν εικασία», απάντησε ο πρίγκιπας Χάρι και εξήγησε ότι θα αισθανόταν αδικημένος εάν το δικαστήριο δεν κατάφερνε να αποδείξει ότι πράγματι συνέβη παρακολούθηση.

«Οπότε θέλετε το τηλέφωνο να σας να έχει τεθεί υπό παρακολούθηση», είπε ο Άντριου Γκριν. «Κανείς δεν θέλει να έχει τεθεί υπό παρακολούθηση μέσω του τηλεφώνου του», απάντησε ο πρίγκιπας Χάρι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ