Πρίγκιπας Χάρι: Κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο – «Κάποιοι δημοσιογράφοι έχουν αίμα στα χέρια τους»

Ενώπιον του Aνώτατου Δικαστηρίου κατέθεσε την Τρίτη ο πρίγκιπας Χάρι, σχετικά με την υπόθεση υποκλοπών σε βάρος του, για την οποία έχει υποβάλει μήνυση κατά του ομίλου που εκδίδει τις εφημερίδες Daily Mirror, Sunday Mirror και People. Ο Δούκας του Σάσεξ, υποστηρίζει ότι πάνω από 140 δημοσιεύματα, την περίοδο από το 1996 ως το 2010, που περιείχαν λεπτομέρειες από την προσωπική του ζωή, βασίστηκαν σε υποκλοπές.

Στα δικαστήρια του Λονδίνου βρέθηκε ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος κατέθεσε εναντίον εφημερίδων τις οποίες κατηγορεί πως συγκέντρωναν παρανόμως υλικό για σχεδόν 140 άρθρα που τον αφορούσαν.

Το δικαστήριο θα αξιολογήσει 33 εκ των άρθρων, ενώ σε ένορκη έγγραφη κατάθεσή του αλλά και στην ανάκρισή του από την υπεράσπιση, συζητήθηκαν άρθρα για προσωπικές πρώην σχέσεις του Δούκα του Σάσεξ, για τις σχέσεις του με την οικογένειά του, τις φήμες πως ο Βασιλιάς Κάρολος δεν είναι πραγματικός του πατέρας, καθώς και διαβόητα περιστατικά από την εφηβική και νεανική του ηλικία.

Υπό τις αμφιβολίες της υπεράσπισης, ο Βρετανός γαλαζοαίματος σχολίασε πως καθένα από τα εν λόγω άρθρα του προκάλεσε ψυχική ταραχή, λέγοντας πως καταλαβαίνει τη μητέρα του και την παρόμοια πίεση που υπέμενε, σχολιάζοντας πως κάποιοι δημοσιογράφοι έχουν αίμα στα χέρια τους.

Συγχρόνως, o Δούκας του Σάσεξ έγινε το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που εξέφρασε δημοσίως πολιτική γνώμη, λέγοντας πως η βρετανική κυβέρνηση, όπως και η δημοσιογραφία, έχει «πιάσει πάτο».

Πάντως, ο πρίγκιπας Χάρι βρίσκεται στο επίκεντρο δίκης και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου εκδικάζεται αίτημα δημοσιοποίησης της αίτησής του για VISA, λόγω της χρήσης ναρκωτικών που παραδέχθηκε στην βιογραφία του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ