Πόλεμος στο Ισραήλ: Το τελευταίο μήνυμα μιας 24χρονης από το φεστιβάλ του τρόμου – «Σας αγαπώ πολύ, δεν επιστρέφω σπίτι»

Εξαιτίας του κατάγματος στο δεξί της πόδι, η Karin Journo είχε αρνηθεί να πάει στο Φεστιβάλ μουσικής Tribe of Nova και πούλησε το εισιτήριό της. Αλλά μια εβδομάδα προτού οι μαχητές της Χαμάς σκορπίσουν τον θάνατο, αγόρασε ένα άλλο.

Η 24χρονη Γαλλοϊσραηλινή εργαζόμενη στο αεροδρόμιο που της άρεσε να ταξιδεύει είχε μάθει ότι μια παρέα φίλων της επρόκειτο να γιορτάσουν την αναχώρηση ενός από αυτούς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν ήθελε να το χάσει…

Πριν βγει για να χορέψει τη νύχτα, τράβηξε μια φωτογραφία της με τον εξοπλισμό του πάρτι: μαύρο σορτς και μαύρο μπλουζάκι για μια χαρούμενη νύχτα ηλεκτρονικής μουσικής. Είχε αφήσει τα μακριά σκούρα μαλλιά της λυμένα και έβαψε τα νύχια της έντονο κόκκινο. Ήταν φανερά ενθουσιασμένη στη selfie της.

Το βίντεο που γυρίστηκε εκείνο το βράδυ την έδειχνε να κουνάει τα χέρια της στους δυνατούς ρυθμούς. Δεν μπορούσε όμως να χορέψει λόγω του τραυματισμού στο πόδι της. Αυτός ο γκρι νάρθηκας στο πόδι την έκαναν να ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος, όταν η Χαμάς ξεκίνησε την επίθεση.

Σε ένα από τα βίντεό της φαίνεται κρυμμένη πίσω από ένα αυτοκίνητο με μια φίλη της, το πρόσωπό της ήταν γεμάτο ανησυχία. Με τις εκρήξεις να αντηχούν στο βάθος, κοίταξε γύρω της ανήσυχη. Σε ένα τελευταίο βίντεο έχει απαθανατιστεί να κάθεται ακριβώς έξω από την ανοιχτή πόρτα ενός ασθενοφόρου, φορώντας ένα καφέ φούτερ με κουκούλα που δανείστηκε από έναν φίλο. Δύο άνθρωποι ήταν ξαπλωμένοι μέσα στο όχημα χωρίς να κινούνται.

Στις 8:43 εκείνο το πρωί του Σαββάτου έστειλε ένα τελευταίο μήνυμα στα αγαπημένα της πρόσωπα, σύμφωνα με τον πατέρα της, Doron Journo: «Σε όλη την οικογένεια, θέλω να πω ότι σας αγαπώ πολύ, γιατί δεν επιστρέφω σπίτι».

«Από αυτό το μήνυμα δεν έχουμε ακούσει τίποτα. Δεν ξέρουμε αν είναι νεκρή, αν είναι στη Γάζα. Δεν ξέρουμε τίποτα», λέει ο πατέρας. «Η κόρη μου δεν πήγε στον πόλεμο, πήγε να χορέψει» πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ