Μπέτυ Αρβανίτη: «Αν δεν ήμουν έγκυος, δεν θα παντρευόμουν – Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος είναι υπερτιμημένος» – ΒΙΝΤΕΟ

Στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ φιλοξενήθηκε η Μπέτυ Αρβανίτη την Παρασκευή (13/10) και μεταξύ άλλων η ηθοποιός μίλησε για την σπουδαία καλλιτεχνική πορεία της, για την ζωή της αλλά και τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο.

«Ήθελα να εκτεθώ. Αλλιώς δεν γίνεται. Εκ τους ασφαλούς δεν μπορεί να γίνει Τέχνη. Ούτε ζωή γίνεται. Αλλά τι να φοβηθώ; Το επιθυμούσα διακαώς. Όταν αποφασίζεις να γίνεις ηθοποιός, και γενικότερα όταν θες να ασχοληθείς με κάτι καλλιτεχνικό, είναι προϋπόθεση να θες να εκτεθείς. Αλλιώς γιατί το κάνεις; Να το κάνεις επί του ασφαλούς δεν σημαίνει ότι κάνεις Τέχνη. Η Τέχνη βασίζεται στο ρίσκο και στην πρόκληση. Έτσι προχωράει», ανέφερε η Μπέτυ Αρβανίτη.

Και συμπλήρωσε: «Αν δεν είχα γνωρίσει τον σύζυγο μου, δε θα έκανα δικό μου θέατρο. Είμαι πάρα πολύ κακή στα επιχειρηματικά. Εκείνος με έσπρωξε προς τα αυτό γιατί του άρεσε και αυτουνού. Είχαμε κοινό όνειρο. Τον ενδιέφερε και εκείνον πολύ».

«Έφυγα πάρα πολύ γρήγορα από το σπίτι μου. Το σπίτι μου με βοηθούσε όμως παντού γιατί ήταν άνθρωποι προοδευτικοί αν και σίγουρα δεν ήθελαν να γίνω ηθοποιός. Ήταν όμως άνθρωποι που με στήριζαν και έφυγα πάρα πολύ γρήγορα γιατί παντρεύτηκα και έκανα παιδί πάρα πολύ μικρή. Αν δεν ήμουν έγκυος, δεν θα παντρευόμουν. Δεν μπορώ να πω ότι παντρεύτηκα κάποιον που δεν τον ήθελα, όχι δεν ήταν έτσι, αλλά το κίνητρο… Έλεγα ότι δεν πρόκειται να παντρευτώ ποτέ στη ζωή μου, έχω παντρευτεί τρεις φορές. Έλεγα ότι δεν θέλω να κάνω παιδί, όταν ήμουν 18 χρονών και όλα αυτά ανατράπηκαν εν μια νυκτί και μόνη. Δηλαδή θέλω να πω πως ήθελα να κρατήσω αυτό το παιδί πάση θυσία, δεν ξέρω… μεταφυσικό.

Παρά το μικρό της ηλικίας, ήταν η πρώτη φορά που μου συνέβαινε και ήταν κάτι πάρα πολύ δυνατό. Με φόβιζε πάρα πολύ αλλά ήταν “πάμε”. Ήταν δύσκολα εκείνη την εποχή συνδυαστικά με την δουλειά αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Όταν ήθελα κάτι, δεν υπήρχε περίπτωση να μην το κάνω» συμπλήρωσε η Μπέτυ Αρβανίτη.

Αναφορικά με τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο η ηθοποιός τόνισε: «Πραγματικά δεν ξέρω γιατί αγαπάνε τόσο πολύ τις παλιές ταινίες. Εγώ αγαπάω τις νέες ταινίες, τον νέο ελληνικό κινηματογράφο. Όχι ότι δεν αγαπάω τις άλλες. Υπάρχουν ταινίες που είναι πολύ ωραίες. Θεωρώ ότι ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος είναι υπερτιμημένος γιατί πιστεύω ότι έχουν γίνει και κακές ταινίες και μιμήσεις αμερικανικών πραγμάτων. Δεν είναι καλό που τα λέω αλλά αυτά πιστεύω. Από τις ελληνικές ταινίες αυτό που θαυμάζω και θα θαυμάζω πάντα είναι τους Έλληνες άνδρες κωμικούς» σημείωσε η ηθοποιός.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ