Πόλεμος στο Ισραήλ: Πυρά και από τον Λίβανο – Κλιμακώνεται η ένταση

«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή με την ένταση να κλιμακώνεται. Βλήματα που εκτοξεύθηκαν και από τον Λίβανο έπληξαν ισραηλινή στρατιωτική θέση στη Σεμπαά την Κυριακή το πρωί σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Reuters. Σύμφωνα με το Spectator Index, η επίθεση στο Ισραήλ από τη μεριά του Λιβάνου έγινε σε εγκατάσταση με ραντάρ.

Ιράν: Ξέφρενοι πανηγυρισμοί και πυροτεχνήματα στην Τεχεράνη για τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ

Η απάντηση από το Ισραήλ

Το ισραηλινό πυροβολικό εξαπέλυσε σήμερα πυρά στο νότιο Λίβανο αφού η Χεζμπολάχ έθεσε στο στόχαστρό της τρεις θέσεις του ισραηλινού στρατού στην αμφισβητούμενη περιοχή των Αγροκτημάτων Σεμπάα.

Δεν υπήρχαν άμεσα αναφορές για θύματα. Η εξέλιξη σημειώνεται μία ημέρα μετά την αιφνιδιαστική επίθεση Παλαιστινίων ενόπλων σε ισραηλινές πόλεις, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 250 Ισραηλινοί να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 230 κάτοικοι της Γάζας να σκοτωθούν στους βομβαρδισμούς στους οποίους προχώρησε το Ισραήλ ως αντίποινα.

Μεσανατολικό: Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας – Αναφορές για νεκρούς

Η οργάνωση Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες και πυρά πυροβολικού στην υπό ισραηλινή κατοχή περιοχή των Αγροκτημάτων Σεμπάα σήμερα, λέγοντας ότι είναι «αλληλέγγυα» προς τον παλαιστινιακό λαό. Ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωση ότι η επίθεση είχε στόχο τρία φυλάκια, συμπεριλαμβανομένης μιας «τοποθεσίας ραντάρ» στην περιοχή των Αγροκτημάτων Σεμπάα, μια λωρίδα γης που κατέχει το Ισραήλ από το 1967 και που ο Λίβανος διεκδικεί ως δική του.

 

Ισραήλ: «Εκατοντάδες» εισβολείς από τη Λωρίδα της Γάζας παραμένουν σε ισραηλινό έδαφος – Άρματα μεταφέρονται στα σύνορα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ