Στο ελληνικό Πεντάγωνο ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ – ΦΩΤΟ

Η Ελλάδα διευρύνει τις αμυντικές της συνεργασίες με τις χώρες του Κόλπου και το Κατάρ βρίσκεται στο επίκεντρο στον επιχειρησιακό και τον εκπαιδευτικό τομέα με αιχμή την Πολεμική Αεροπορία.

του Χρήστου Μαζανίτη

Η Ελλάδα είναι πλέον αναγνωρισμένος πυλώνας σταθερότητας και εγγυητής της διεθνούς νομιμότητας στην ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου. Κάτι που είναι αντιληπτό απ’ όλες τις χώρες τόσο της βορείου Αφρικής όσο και της μέσης Ανατολής και των χωρών του Κόλπου.

Η προώθηση της στρατιωτικής διπλωματίας στην οποία πίστεψε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και η εφαρμογή του δόγματος από τους Αρχηγούς των Επιτελείων, έχει φέρει απτά αποτελέσματα.

Πλέον η Ελλάδα έχει θέση μόνιμου κι αξιόπιστου συνομιλητή στο τραπέζι και των χωρών του Κόλπου, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ούτε που διανοείτο να πλησιάσει.

Μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ είναι η νέα χώρα με την οποία επιχειρείται η αναβάθμιση των στρατιωτικών σχέσεων. Με αιχμή του δόρατος την Πολεμική Αεροπορία, φαίνεται ότι μπαίνουν οι σωστές βάσεις για την καλλιέργεια στενών δεσμών στο άμεσο μέλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, υποδέχθηκε στο ΓΕΑ, τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ, Major General Jassim Mohammed Ahmed Al-Mannai.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του ΓΕΑ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ενημερώθηκε για την οργάνωση, την αποστολή και το έργο της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση της συνεργασίας των Πολεμικών Αεροποριών των δύο χωρών, τόσο στον επιχειρησιακό όσο και στον εκπαιδευτικό τομέα. Στη συνέχεια ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ, συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, όπου συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ακολούθως οι δύο Αρχηγοί επισκέφθηκαν το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, όπου ο Καταριανός Αρχηγός ενημερώθηκε για την αποστολή, το επιχειρησιακό και εκπαιδευτικό έργο του ΚΕΑΤ και του Σχολείου Όπλων Τακτικής. Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στη Μοίρα Επιχειρησιακής Συνθετικής Εκπαίδευσης, στην οποία έλαβε χώρα επίδειξη των δυνατοτήτων της και ενημέρωση για τις προοπτικές επέκτασης και περαιτέρω αναβάθμισης της συνθετικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο και της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ