Επιστήμονας αποκαλύπτει τα 3 συμπληρώματα που παίρνει καθημερινά για να μειώσει τη φλεγμονή και να βελτιώσει την υγεία του δέρματος

Ο Δρ. Bill Gurley εδώ και δεκαετίες ερευνά όλους τους τύπους συμπληρωμάτων, από το βαλσαμόχορτο μέχρι το γαϊδουράγκαθο και το ginkgo biloba (γνωστό και ως βότανο της μνήμης). Είναι μέρος της δουλειάς του ως κύριος επιστήμονας στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Προϊόντων στο Πανεπιστήμιο του Μισισίπι, όπου ερευνά την ασφάλεια των φυτικών συμπληρωμάτων και τις αλληλεπιδράσεις τους με τα σύγχρονα φάρμακα.

Ωστόσο, το δικό του φαρμακευτικό ντουλάπι είναι αρκετά άδειο. «Παίρνω συμπληρώματα διατροφής», δήλωσε ο Gurley στο Insider, «αλλά δεν παίρνω πολλά».

Ο Gurley μοιράστηκε τα τρία συμπληρώματα που πιστεύει ότι αξίζει να λαμβάνει κάποιος και τα οποία παίρνει ο ίδιος κάθε μέρα.

Συγκεκριμένα, ο Gurley λαμβάνει τα εξής τρία συμπληρώματα διατροφής:

  • Κουρκουμάς
  • Έλαιο τεϊόδεντρου
  • Πολυβιταμίνη

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς είναι δημοφιλής, καθώς έχει κερδίσει πόντους ως θεραπεία για τη δυσπεψία και μπορεί να βοηθήσει και σε άλλες παθήσεις, όπως η μείωση της φλεγμονής. «Παίρνω κουρκουμά σε καθημερινή βάση», δήλωσε ο Gurley.

Ο Gurley, ο οποίος είναι 63 ετών, είπε ότι ο κουρκουμάς έχει κάποιες «γενικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες» χάρη στο δραστικό συστατικό του, την κουρκουμίνη. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κουρκουμίνη μπορεί να ανακουφίσει από το πρήξιμο των αρθρώσεων, τον πόνο και την πρωινή δυσκαμψία σε ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί σχετικά με το μέρος από το οποίο αγοράζετε τα συμπληρώματα κουρκουμά. Ορισμένοι κατασκευαστές συμπληρωμάτων δεν είναι προσεκτικοί με τη σύνθεση των προϊόντων τους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε συμπληρώματα που περιέχουν μολυσματικές ουσίες που αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης επικίνδυνων για την υγεία καταστάσεων, όπως η ηπατική βλάβη.

Στον Gurley αρέσει το συμπλήρωμα φυτοσωματικής κουρκουμίνης συγκεκριμένης μάρκας. Είπε ότι αυτή η σύνθεση επιτρέπει στο προϊόν να «απορροφάται πολύ πιο γρήγορα και να μην μεταβολίζεται εκτενώς».

Έλαιο τεϊόδεντρου

Ο Gurley χρησιμοποιεί επίσης έλαιο τεϊόδεντρου καθημερινά για να διατηρεί το δέρμα του υγιές. Το έλαιο τεϊόδεντρου είναι ένα εκχύλισμα που προέρχεται από το αυστραλιανό τεϊόδεντρο και μπορεί να βοηθήσει σε διάφορες δερματικές παθήσεις, όπως η ακμή, η πιτυρίδα, η επούλωση πληγών, ο μύκητας των νυχιών, οι λοιμώξεις από Candida και οι αλλεργίες του δέρματος.

«Το έλαιο τεϊόδεντρου είναι υπέροχο πράγμα», δήλωσε ο Gurley. «Φτιάχνω ένα προϊόν με έλαιο τεϊόδεντρου και το χρησιμοποιώ κάθε μέρα στα πόδια μου».

Για όσους θέλουν να το δοκιμάσουν, ο Gurley προειδοποιεί ότι ορισμένες εταιρείες μπορεί να υποκαταστήσουν το έλαιο τεϊόδεντρου με φθηνότερα προϊόντα, όπως το έλαιο ευκαλύπτου, χωρίς να το γνωρίζει ο καταναλωτής.

«Όλα τα έλαια τεϊόδεντρου δεν δημιουργούνται με τον ίδιο τρόπο» τόνισε ο Gurley. «Το έλαιο ευκαλύπτου είναι πολύ φθηνότερο και έχει παρόμοια μυρωδιά».

Πολυβιταμίνη

Τέλος, ο Gurley αποκάλυψε ότι παίρνει μια καλή, παλιομοδίτικη πολυβιταμίνη κάθε μέρα. Οι πολυβιταμίνες περιέχουν μια σειρά από βιταμίνες και μέταλλα και μπορούν να βοηθήσουν σε κοινές ελλείψεις βιταμινών.

Ωστόσο δεν χρειάζονται όλοι πολυβιταμίνη. Ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε αν έχετε έλλειψη είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Προσέξτε από πού αγοράζετε συμπληρώματα

Ο Gurley υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να κάνετε έρευνα πριν αγοράσετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα. Ορισμένα συμπληρώματα καταλήγουν να έχουν συστατικά που δεν αναφέρονται στη συσκευασία, συμπεριλαμβανομένων συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Αυτό μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε επικίνδυνες για την υγεία καταστάσεις, όπως ηπατικές ή καρδιακές βλάβες.

Για να το αποφύγετε, ο Gurley συνιστά να αγοράζετε προϊόντα που είναι πιστοποιημένα από τους αρμόδιους φορείς.

Επιπλέον, ο Gurley επισημαίνει ότι είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν δοκιμάσετε νέα συμπληρώματα. Ορισμένα συμπληρώματα μπορούν να αλληλεπιδράσουν με φάρμακα που παίρνετε ή άλλα συμπληρώματα με ενδεχομένως επικίνδυνο τρόπο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ