Πόλεμος στο Ισραήλ: Ηχούν σειρήνες στο Τελ Αβίβ

Σειρήνες ήχησαν πριν από λίγη ώρα στο Τελ Αβίβ ως προειδοποίηση για πιθανή επίθεση με ρουκέτες, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Όπως αναφέρουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ήχησαν και οι σειρήνες για επίθεση με ρουκέτες και στο Ασκελόν. Nωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ευρείας κλίμακας επιχειρησιακά σχέδια επίθεσης.

«Τα τάγματα και οι στρατιώτες των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων αναπτύσσονται σε όλη την χώρα και είναι έτοιμοι να αυξήσουν την ετοιμότητα για τα επόμενα στάδια του πολέμου, με έμφαση σε μια σημαντική χερσαία επιχείρηση», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

Ο ισραηλινός στρατός τόνισε ότι είναι έτοιμος να «επεκτείνει την επίθεση» εφαρμόζοντας «ένα ευρύ φάσμα επιχειρησιακών σχεδίων επίθεσης, η οποία περιλαμβάνει μία «κοινή και συντονισμένη επίθεση από αέρος, θάλασσα και ξηρά».

Παράλληλα τόνισε ότι ολοκληρώνει την επιστράτευση εκατοντάδων χιλιάδων εφέδρων, καθώς η διεύθυνση υλικοτεχνικής υποστήριξης εργάζεται για να παράσχει στα στρατεύματα όλο τον εξοπλισμό που θα χρειαστούν για την χερσαία επίθεση.

«Τις τελευταίες ημέρες τα εργαλεία που απαιτούνται για τη μάχη έχουν μεταφερθεί στους χώρους συγκέντρωσης και σε αυτή τη φάση οι διάφορες μονάδες της Διεύθυνσης Τεχνολογίας και Υλικοτεχνικής Υποστήριξης εργάζονται για την ολοκλήρωση της λειτουργία των εργαλείων και τον εξοπλισμό τους με προηγμένα μέσα μάχης, όπως απαιτείται », υπογράμμισαν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ.

Iσραηλινός στρατός: Ανακοίνωσε ότι βρήκε πτώματα ισραηλινών ομήρων στην περίμετρο της Λωρίδας της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βρήκε στην Λωρίδα της Γάζας «πτώματα» ισραηλινών ομήρων οι οποίοι απήχθησαν από την Χαμάς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

«Βρήκαμε και εντοπίσαμε στην περίμετρο της Λωρίδας της Γάζας πτώματα Ισραηλινών που είχαν απαχθεί», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Το επόμενο στάδιο έρχεται» λέει ο Νετανιάχου σε στρατιώτες έξω από την Λωρίδα της Γάζας

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκέφθηκε σήμερα Ισραηλινούς στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί έξω από τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το γραφείο του, δίνοντας στη δημοσιότητα και ένα βίντεο από τη συνάντηση αυτήν.

Ο Νετανιάχου ακούγεται να ρωτά τους φαντάρους: «Είστε έτοιμοι για το επόμενο στάδιο; Το επόμενο στάδιο έρχεται».

Δεν έκανε καμία άλλη διευκρίνιση στο βίντεο αυτό, που δείχνει μόνο τους στρατιώτες να κουνούν καταφατικά το κεφάλι, απαντώντας στην ερώτησή του.

Οι Παλαιστίνιοι δεν θα εγκαταλείψουν την Γάζα λέει ο ηγέτης της Χαμάς

Ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαΐλ Χανίγιε δήλωσε σε τηλεοπτική του ομιλία ότι οι Παλαιστίνιοι δεν θα εγκαταλείψουν την Γάζα ή την Δυτική Όχθη για να μεταναστεύσουν στην Αίγυπτο. «Η απόφασή μας είναι να παραμείνουμε στην γη μας», δήλωσε ο Χανίγιε.

Η Αίγυπτος που συνορεύει με την Λωρίδα της Γάζας ανησυχεί για το ενδεχόμενο συρροής στο έδαφός της παλαιστινίων προσφύγων που κινούνται προς νότον έπειτα από τα διαδοχικά τελεσίγραφα του Ισραήλ για την εκκένωση του βόρειου τομέα του παλαιστινιακού θύλακα.

Οπως και άλλες αραβικές χώρες, η Αίγυπτος έχει καλέσει τους Παλαιστίνιους να παραμείνουν στα εδάφη τους και δηλώνει ότι καταβάλλει προσπάθειες για να διασφαλίσει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα.

Έχουμε το δάχτυλο στην σκανδάλη προειδοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν υποστήριξε σήμερα από τη Βηρυτό ότι είναι ακόμη εφικτό να αποφευχθεί μια «γενικευμένη κρίση» στη Μέση Ανατολή, σχολιάζοντας τους φόβους για μια ανάφλεξη στην περιοχή μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου.

«Υπάρχει ακόμη μια πολιτική ευκαιρία να αποφευχθεί μια γενικευμένη κρίση στην περιοχή», είπε ο Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, προειδοποιώντας όμως ότι «ίσως να είναι πολύ αργά τις επόμενες ώρες».

Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ φοβούνται το άνοιγμα ενός δεύτερου μετώπου στα σύνορα με τον Λίβανο εάν η Χεζμπολάχ, που στηρίζεται από το Ιράν, αποφασίσει να παρέμβει στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς στη Γάζα.

Στις δηλώσεις που έκανε από την πρεσβεία του Ιράν στη Βηρυτό, ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν επανέλαβε ότι οι σύμμαχοι του Ιράν που ανεπισήμως αποκαλούνται «Άξονας της Αντίστασης» (αντάρτες Χούτι στην Υεμένη, Χεζμπολάχ στον Λίβανο και σιιτικές πολιτοφυλακές σε Ιράκ και Συρία) μπορεί να αντιδράσουν στην περίπτωση κλιμάκωσης των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα. «Η αντίσταση (σ.σ. στο Ισραήλ) στα άλλα μέτωπα εξέτασε όλα τα πιθανά σενάρια, έχει το δάχτυλο στη σκανδάλη», προειδοποίησε.

Σύμφωνα με ειδικούς, η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να ανοίξει ένα νέο μέτωπο εάν το Ισραήλ ξεκινήσει χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα.

Το ιρανικό πρακτορείο Tasnim μετέδωσε ότι ο Αμπντολαχιάν συνομίλησε με τον Σάλεχ αλ Αρούρι, στέλεχος της Χαμάς και τον Ζιάντ αλ-Ναχάλα, τον ηγέτη του Ισλαμικού Τζιχάντ. Μετά τη Βηρυτό, ο Ιρανός υπουργός θα συνεχίσει την περιοδεία του στο Κατάρ.

Μολονότι η Τεχεράνη στηρίζει τη Χαμάς, η ιρανική ηγεσία επιμένει ότι δεν εμπλέκεται στην επίθεση που εξαπέλυσε η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση στο Ισραήλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ