Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς σκότωσε «πάνω από 100» ανθρώπους μόνο στο κιμπούτς Μπεερί σύμφωνα με ΜΚΟ – Βίντεο

Η Χαμάς σκότωσε «περισσότερους από 100» ανθρώπους μόνο στο κιμπούτς Μπεερί, δήλωσε ο εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ζάκα, η οποία συμμετείχε στην αναγνώριση των σορών.

«Υπήρχαν πάρα πολλοί, περισσότεροι από 100» νεκροί, είπε ο εκπρόσωπος Μότι Μπουκτζίν.

Οι άνδρες της Χαμάς «πυροβόλησαν τους πάντες, δολοφόνησαν παιδιά, μωρά, ηλικιωμένους, όλους εν ψυχρώ», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, ανατριχιαστικές είναι οι εικόνες από βίντεο και φωτογραφίες της εισβολής των ενόπλων της Χαμάς στο κιμπούτς Μπεερί, μια μικροσκοπική αγροτική κοινότητα όπου οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας και τα σωστικά συνεργεία βρήκαν αργότερα 108 πτώματα – περίπου το 10% του πληθυσμού της.

Το βίντεο ελήφθη από την κάμερα GoPro που ήταν προσαρτημένη στο κράνος ενός μαχητή της Χαμάς κι έδειχνε πώς ο σκύλος βγήκε τρέχοντας από το σπίτι προς τους επιτιθέμενους και αυτοί τον σκότωσαν.


Το βίντεο δείχνει έναν ένοπλο να ψάχνει το σπίτι να ανοίγει το ψυγείο και να βρίσκει πορτοκαλάδα.

Στη συνέχεια, ο ίδιος έβγαλε έναν αναπτήρα από την τσέπη του και τον πήγε στον τοίχο, πυροδοτώντας φυτά του σπιτιού και κρεμαστά στολίδια που γρήγορα πήραν φωτιά.

Σε άλλο βίντεο από το ίδιο κιμπούτς δείχνει πώς μια δεύτερη ομάδα μαχητών της Χαμάς απέκτησε πρόσβαση στο περιφραγμένο συγκρότημα, σκοτώνοντας πολίτες σχεδόν εξ επαφής, την ώρα που εκείνοι ήταν στο αυτοκίνητό τους.

Η θλιβερή επίθεση ήταν μόνο μία από τις δεκάδες που εκτυλίχθηκαν στο κιμπούτς Μπεερί, μια μικροσκοπική αγροτική κοινότητα 1.000 ανθρώπων.

Η εισβολή στην είσοδο

Τα πλάνα της αποτρόπαιης επίθεσης καταγράφηκαν από κάμερες που είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία με θέα την είσοδο του κιμπούτς, η οποία προστατεύεται από μια κίτρινη μεταλλική πύλη.
Το υλικό από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, με το ρολόι να δείχνει 05.55 π.μ. το Σάββατο, δείχνει δύο μαχητές της Χαμάς οπλισμένους με AK-47 και ντυμένους με στρατιωτική ενδυμασία παραλλαγής, αλεξίσφαιρα και μπότες μάχης να πλησιάζουν την πύλη που κλείνει τον δρόμο.

Αρχικά, οι δύο μαχητές φαίνονται να προσπαθούν να βρουν τρόπο να περάσουν την πύλη, με τον έναν να δοκιμάζει αν μπορεί να περάσει από το μικρό κενό από κάτω.
Σύντομα αλλάζει γνώμη και αντ’ αυτού εισβάλλει στο μικρό φυλάκιο που βρίσκεται στη μία πλευρά της εισόδου του κιμπούτς, χρησιμοποιώντας το τουφέκι του για να σπάσει το τζάμι.
Δευτερόλεπτα αφότου σκαρφαλώνει από ένα παράθυρο, ο άλλος μαχητής εντοπίζει το αυτοκίνητο που πλησιάζει. Κρύβεται πίσω από ένα δέντρο, ενώ ο πρώτος στρατιώτης κρύβεται μέσα στο φυλάκιο, στήνοντας ενέδρα στο όχημα που πλησιάζει.

Στις 5.57 π.μ., μόλις δύο λεπτά αφότου οι δύο μαχητές εθεάθησαν για πρώτη φορά να επιθεωρούν την είσοδο του κιμπούτς, ο οδηγός και ο συνοδηγός εμφανίζονται να πλησιάζουν στην πύλη.
Και οι δύο δεν φαίνεται να γνωρίζουν ότι οι δύο ένοπλοι άνδρες παραμονεύουν και η ηλεκτρονικά λειτουργούσα πύλη αρχίζει να ανοίγει.

Καθώς ο οδηγός γέρνει για λίγο έξω από το παράθυρο, προφανώς για να απευθυνθεί σε όποιον βρίσκεται μέσα στο φυλάκιο, ο ένοπλος μαχητής φαίνεται να βγαίνει τρέχοντας πίσω από το δέντρο και ανοίγει πυρ από απόσταση αναπνοής προς το παράθυρο του συνοδηγού, πυροβολώντας τους δύο Ισραηλινούς.
Από την άλλη πλευρά, ο ένοπλος της Χαμάς στο σπίτι του φρουρού ανοίγει επίσης πυρ, χτυπώντας αρκετές φορές τον οδηγό, ο οποίος φαίνεται καθώς χτυπιέται από τις σφαίρες.
Καθώς οι μαχητές τρέχουν μέσα από την ανοιχτή πλέον πύλη, το βίντεο δείχνει το αυτοκίνητο να συνεχίζει να κυλάει απαλά προς τα εμπρός μέσα στο κιμπούτς, το οποίο έχει πλέον παραβιαστεί.
Τα θύματα μέσα στο αυτοκίνητο παραμένουν ακίνητα, καλυμμένα με αίμα. Πιθανολογείται ότι και οι δύο σκοτώθηκαν στην επίθεση, πιθανότατα μεταξύ των πρώτων θυμάτων του Σαββάτου που είδε περισσότερους από 1.000 ενόπλους της Χαμάς να περνούν τα σύνορα από τη Γάζα και να εισέρχονται στο Ισραήλ, όπου πυροβολούσαν αδιακρίτως πολίτες, ενώ άλλοι έπαιρναν ομήρους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Παλαιστίνιοι είχαν υπό τον έλεγχό τους το κιμπούτς Μπεέρι για 17 ώρες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ