Έλληνας από την Ιερουσαλήμ στο enikos.gr: Προσπαθούμε να φύγουμε σήμερα

Για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ μίλησε στο enikos.gr ένας Έλληνας που είναι στην Ιερουσαλήμ.

Tου Μίλτου Σακελλάρη

«Είμαστε 15 άτομα στο ξενοδοχείο συμπεριλαμβανομένων και μισών παιδιών καθώς και ηλικιωμένων. Από το Σάββατο το πρωί είμαστε σε εγρήγορση μιας και οι σειρήνες όσο και οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούν πολύ συχνά για να μας προειδοποιήσουν για επερχόμενα «χτυπήματα» της Χαμάς», δήλωσε στο enikos.gr ο Έλληνας Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες και στα βίντεο που έστειλε στο enikos.gr η κατάσταση είναι έκρυθμη. Οι βομβαρδισμοί είναι ασταμάτητοι στην περιοχή.

«Από σήμερα τα ξημερώματα ετοιμαζόμαστε για την αναχώρηση της προγραμματισμένης μας πτήσης η οποία έχει ήδη πάρει δύο φορές αναβολή. Η τελευταία ενημέρωση που έχουμε είναι ότι θα «πετάξουμε» στις 18:30. Θα είμαστε στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ στις 14:00 μιας και οι έλεγχοι είναι αρκετά αυστηροί. Δεν έχει γίνει καμμιά εκκένωση προς το παρόν και όλοι αναχωρούμε με τις πτήσεις μας.

Το ΥΠΕΞ και το Γενικό Προξενείο μας επιθυμεί να επικοινωνούμε μαζί τους για να ενημερώνουμε για τις δικές μας κινήσεις, κανείς δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί μας παρά μόνο από δική μας πρωτοβουλία και από την δική μας πάντοτε μεριά. Οι απαντήσεις είναι ότι είναι ασφαλής η διαδρομή Ιερουσαλήμ-Τελ Αβίβ», τόνισε στις δηλώσεις του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ