Νέος αρχιδιαιτητής ο Φρόιντφελντ – Έντονη αντίδραση από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, που συνεδρίασε σήμερα (10/10) με θέμα τον αντικαταστάτη του Στιβ Μπένετ στη θέση του αρχιδιαιτητή της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, επέλεξε τον Σουηδό Πίτερ Φρόιντφελντ.

Ο 59χρονος Σκανδιναβός αξιωματούχος, ο οποίος ήταν υποψήφιος για τη θέση και το 2020, όταν επιλέχθηκε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, θα αναλάβει καθήκοντα ως τον Μάιο του 2024.

Η απόφαση ελήφθη με οκτώ ψήφους υπέρ και δύο λευκές, καθώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διαφώνησαν και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση ζητώντας να υπάρξουν περισσότερα βιογραφικά, που θα αποστέλλονταν απευθείας από την UEFA.

Αντίθετα με τους δύο «αιώνιους», ΑΕΚ και ΠΑΟΚ συναίνεσαν στο πρόσωπο του Φρόιντφελντ, με την οριστική επικύρωση να έρχεται από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης, διαφώνησε εντόνως με την επιλογή της Ομοσπονδίας και αναρωτήθηκε γιατί ενώ από τη Λίγκα ζητήθηκαν τρία βιογραφικά που θα αποτελούσαν προτάσεις της UEFA και του αρχιδιαιτητή της, Ρομπέρτο Ροζέτι, η ΕΠΟ παρουσίασε μόνο ένα και μάλιστα αξιωματούχου που είχε απορριφθεί.

Ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε επίσης την απορία του για τη θέση των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, λέγοντας ότι «άλλα πράγματα συμφωνούμε στη Λίγκα και άλλα ακούμε σήμερα από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Έτσι θα πάμε μπροστά;», ενώ καταψήφισε τη διαδικασία.

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός αποχώρησε από τη σημερινή συνάντηση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, εκφράζοντας την κάθετη διαφωνία του στις μεθοδεύσεις που θεωρεί ότι γίνονται στο θέμα του νέου αρχιδιαιτητή. Συγκεκριμένα, προτάθηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Παναγιώτη Μπαλτάκο, ως «μοναδική λύση», το όνομα του Σουηδού Πίτερ Φρόιντφελντ, ο οποίος στο παρελθόν είχε απορριφθεί ομόφωνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ