Πόλεμος στο Ισραήλ: Τελεσίγραφο της Χαμάς στους κατοίκους της Ασκελόν – «Εγκαταλείψτε την περιοχή έως τις 17:00»

Η Χαμάς προειδοποίησε τους κατοίκους της Ασκελόν, στο Ισραήλ, ότι έχουν προθεσμία μέχρι τις 5 το απόγευμα σήμερα, ώστε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και την περιοχή.

Παρέμβαση Αγιατολάχ Αλί Χαμεϊνί: Tο Ισραήλ υπέστη «ανεπανόρθωτη ήττα»

Ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Izz ad-Din al-Qassam της Χαμάς, ο Abu Obeida, απειλεί τη νότια παράκτια πόλη με μια μεγάλη επίθεση με ρουκέτες τις επόμενες ώρες.

«Σε απάντηση στο έγκλημα του εχθρού να εκτοπίσει τον λαό μας και να αναγκάσει τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε πολλές περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, δίνουμε στους κατοίκους της κατεχόμενης πόλης Ασκελόν προθεσμία να φύγουν πριν από τις 5 μ.μ.», λέει ο Abu Obeida στο κανάλι του στο Telegram, σύμφωνα με τους times of israel.

Πόλεμος στο Ισραήλ: 4 άμαχοι εκτελέστηκαν από την Χαμάς – Ανατριχιαστικό βίντεο

Οι σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ ειδοποιώντας για πιθανή επίθεση με ρουκέτες, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Χαμάς: Καμία ανταλλαγή ομήρων πριν από το τέλος του πολέμου

Ο ηγέτης της Χαμάς, ο Ισμαήλ Χανίγια, δήλωσε σήμερα ότι το ζήτημα της ανταλλαγής ομήρων θα τεθεί μόνο μετά το τέλος του πολέμου.

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Πράσινο φως» στον Νετανιάχου για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Σε ανακοίνωσή του, ο αρχηγός της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, τόνισε ότι «μέρη που επικοινώνησαν μαζί μας» και πρόσφεραν διαμεσολάβηση για την απελευθέρωση ομήρων με ανταλλαγή κρατουμένων ενημερώθηκαν για αυτή την απόφαση.

Περίπου 150 άνθρωποι, στρατιώτες και πολίτες διαφορετικών εθνικοτήτων απήχθησαν από την παλαιστινιακή οργάνωση κατά την επίθεση που εξαπέλυσε το Σαββατοκύριακο στην ισραηλινή επικράτεια.

Χθες το βράδυ το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα απείλησε να εκτελέσει ομήρους που κρατά σε αντίποινα για τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας.

Καταριανοί διαμεσολαβητές είχαν χθες επείγουσες συνομιλίες με αξιωματούχους της Χαμάς σε μια προσπάθεια να διαπραγματευτούν την απελευθέρωση γυναικών και παιδιών από το Ισραήλ που απήχθησαν από την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση και κρατούνται στη Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 36 Παλαιστινίων γυναικών και παιδιών από τις φυλακές του Ισραήλ, σύμφωνα με το Reuters.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ