Αποστολή στην Ουκρανία: Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στο Κίεβο λίγο μετά τις 20.00, όταν δύο πύραυλοι έπληξαν μία στρατιωτική εγκατάσταση καθώς και κατοικίες νότια από το κέντρο του Κιέβου εντός κατοικημένης περιοχής. Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται με μπαράζ εκρήξεων και βομβαρδισμούς σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Αποστολή Κίεβο: Χρήστος Μαζανίτης

Οι εκρήξεις έγιναν αισθητές απ’ άκρη σ’ άκρη στην πόλη, ενώ οι καπνοί ήταν ορατοί από πάρα πολλά σημεία της ουκρανικής πρωτεύουσας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για τραυματίες ή νεκρούς.

Μέσα στη νύχτα, ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στη Χερσώνα, μια πόλη της νότιας Ουκρανίας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ρωσικών στρατευμάτων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το RIA Novosti.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσε ο ουκρανικός στρατός.

Καταστράφηκε από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς το χειρουργείο του νοσοκομείου στο Αζοφστάλ

Στη Μαριούπολη, και συγκεκριμένα στην περιοχή του συγκροτήματος χαλυβουργίας Αζοφστάλ, κατά την διάρκεια της νύχτας, καταστράφηκε από ρωσικούς βομβαρδισμούς το χειρουργείο του νοσοκομείου εκστρατείας που βρίσκεται εντός της περιμέτρου του συγκροτήματος, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinfrom, επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του τάγματος Αζόφ που αναρτήθηκε στο Telegram.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, πραγματοποιούνταν βομβαρδισμοί στην περιοχή, με βόμβες πολλών τόνων που είναι σε θέση να διαπεράσουν κάθε είδους εγκαταστάσεις προστασίας από μπετόν, ενώ στην συνέχεια επακολούθησαν πυρά από πολεμικά πλοία. Από την επίθεση ένα τμήμα των εγκαταστάσεων κατέρρευσε, συμπεριλαμβανομένου του χειρουργείου, γεγονός που καθιστά αδύνατη την παροχή ιατρικής βοήθειας στου μαχητές ακόμη και στις συνθήκες στις οποίες ήταν πριν από τον βομβαρδισμό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται, ότι μεταξύ των στρατιωτικών υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Μετά τον βομβαρδισμό οι μαχητές του τάγματος, ανήρτησαν βίντεο, το οποίο δείχνει πως προσπαθούν να ανασύρουν μέσα από τα χαλάσματα τους στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν οι οποίοι νοσηλεύονταν με βαριά τραύματα και να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

Στο συγκρότημα του εργοστασίου Αζοφστάλ στην Μαριούπολη βρίσκονται περίπου 1000 άμαχοι και ουκρανοί στρατιωτικοί, μεταξύ των οποίων περίπου 500 τραυματίες.

Ισχυρές εκρήξεις στη ρωσική Μπέλγκοροντ

Δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δύο μαρτυρίες.

Οι εκρήξεις ακούστηκαν στο νότιο τμήμα της πόλης. Δεν ήταν σαφές από τι προκλήθηκαν και αν υπάρχουν θύματα ή σημαντικές ζημιές. Τις τελευταίες ημέρες η Ρωσία έχει καταγγείλει μια σειρά επιθέσεων από ουκρανικές δυνάμεις σε εδάφη της κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, προειδοποιώντας πως τέτοιες επιθέσεις εγκυμονούν κινδύνους για σημαντική κλιμάκωση της κρίσης.

Η Ουκρανία δεν έχει αποδεχθεί ευθέως την ευθύνη, αλλά χαρακτηρίζει τα περιστατικά «ανταπόδοση» και «κάρμα» για τη Ρωσία, εννέα εβδομάδες μετά την έναρξη της εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε νωρίτερα σήμερα τη Δύση ότι προτρέπει ανοικτά το Κίεβο να επιτεθεί στη Ρωσία, προειδοποιώντας την ουκρανική πλευρά να μην «δοκιμάζει την υπομονή μας».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ