Βασίλισσα Ελισάβετ: Ανησυχία για την υγεία της -“Είναι πολύ χειρότερα απ’ ό,τι είναι γνωστό” λένε πηγές των Ανακτόρων

Η Βασίλισσα Ελισάβετ αντεπεξέρχεται πλήρως στα καθήκοντά της εδώ και δεκαετίες. Άλλωστε η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι η μακροβιότερη μονάρχης της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και διαχειρίζεται οποιαδήποτε κρίση, ανεξαρτήτως πόσο σοβαρή είναι. Ακόμη και μετά τον θάνατο του πολυαγαπημένου της συζύγου πρίγκιπα Φίλιππου, επέστρεψε στις υποχρεώσεις της έπειτα από λίγες ημέρες.

Ωστόσο, τώρα εκφράζονται φόβοι για την υγεία της 95χρονης βασίλισσας, μετά την πρόσφατη διανυκτέρευση στο νοσοκομείο και την ακύρωση των ταξιδιών της στη Βόρεια Ιρλανδία αλλά και στη Γλασκώβη. Μπορεί να έχει επιστρέψει στα καθήκοντά της αλλά επιλέγει να έχει διαδικτυακές συσκέψεις από το γραφείο των Ανακτόρων, ώστε να μην κουράζεται και να επιβαρύνεται η υγεία της.

Βασίλισσα Ελισάβετ
Η Βασίλισσα Ελισάβετ σε βιντεοδιάσκεψη από το γραφείο των Ανακτόρων

Μετά τη διανυκτέρευση στο νοσοκομείο King Edward VI, οι ανησυχίες για τη Βασίλισσα έγιναν ακόμη πιο έντονες και οι γιατροί της πρότειναν να ακυρώσει τη συμμετοχή της στη Διάσκεψη για το Κλίμα στη Γλασκώβη, όπως και έκανε παρά το γεγονός ότι επιθυμούσε έντονα να παρευρεθεί αυτοπροσώπως.

Πηγή των Ανακτόρων ανέφερε στο Us Weekly ότι “αυξάνεται ο πανικός στους κύκλους των Ανακτόρων. “Όσο άφθαρτη και αν φαίνεται, η βασίλισσα είναι άνθρωπος και δεν μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται έτσι για πάντα”.

Δεύτερη πηγή, όμως, ανέφερε ότι “στην πραγματικότητα η κατάστασή της είναι χειρότερη απ’ ό,τι είναι γνωστό”.

Βασίλισσα Ελισάβετ

Να σημειωθεί ότι από την αρχή του Οκτωβρίου, η Βασίλισσα είχε 19 σημαντικές υποχρεώσεις. Μετά τον θάνατο του συζύγου της Φίλιππου, προφανώς ήθελε να επιστρέψει στην κανονικότητά της όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Πηγή των Ανακτόρων αποκαλύπτει στην Bild ότι η Βασίλισσα “απλώς ανέλαβε πολλές υποχρεώσεις. Εκπλαγήκαμε όλοι πολύ σύντομα μετά τον θάνατο του Φίλιππου επέμενε να παραστεί σε επίσημες υποχρεώσεις. Τώρα πληρώνει το αντίτιμο.

Αλλά δεν είναι μόνο τα πολλά καθήκοντα, αλλά ο βαθύς πόνος από την απώλεια που επιβαρύνει τη Βασίλισσα. Η οικογένεια και οι φίλοι προφανώς έχουν παρατηρήσει ότι η κατάστασή της έχει επιδεινωθεί μετά τον θάνατο του Φίλιππου” είπε η ίδια πηγή στη γερμανική εφημερίδα.

βασίλισσα

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο λέγεται πως ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στο μέλλον θα αναλάβουν τις περισσότερες από τις υποχρεώσεις της ώστε να ανασάνει εκείνη. Λέγεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες είχαν αλλεπάλληλες συναντήσεις με όλο το προσωπικό της Βασίλισσας, όπως και με τους ιδιαίτερους γραμματείες της και τους επικεφαλής του Πρωτοκόλλου. Έτσι, επαναπρογραμματίστηκαν αρκετές από τις υποχρεώσεις της” σημείωσε η πηγή στην Bild.

Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον

Πάντως, λέγεται ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν ήθελε να επιβαρύνει ιδιαίτερα τον Ουίλιαμ και την Κέιτ: “Είναι νέα οικογένεια και η Κέιτ έχει ήδη αρκετά να κάνει ως μητέρα” φέρεται να είπε η 95χορνη μονάρχης.

Επίσης, φήμες θέλουν τον πρίγκιπα Χάρι να πανικοβάλλεται από την περιπέτεια υγείας της γιαγιάς του, καθώς ήδη έχει αρκετές ενοχές που δεν πρόλαβε να δει τον παππού του πρίγκιπα Φίλιππο πριν από τον θάνατό του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ