Βασίλισσα Ελισάβετ: Επέστρεψε στο Κάστρο του Ουίνδσορ

Επέστρεψε στο Κάστρο του Ουίνδσορ η Βασίλισσα Ελισάβετ, αφού πέρασε το βράδυ της Τετάρτης στο νοσοκομείο για εξετάσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ, η 95χρονη Βασίλισσα επέστρεψε στο Ουίνδσορ το μεσημέρι της Πέμπτης και είχε πολύ καλή διάθεση. Υπενθυμίζουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκε η ακύρωση προγραμματισμένου ταξιδιού της Ελισάβετ στη Βόρεια Ιρλανδία, έπειτα από οδηγίες των γιατρών της.

Βασίλισσα Ελισάβετ

Οι γιατροί συμβούλευσαν τη βασίλισσα να ξεκουραστεί για μερικές ημέρες έπειτα από ένα έντονο πρόγραμμα με υποχρεώσεις.

Σε ανακοίνωσή τους τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αναφέρουν: “Έπειτα από ιατρική συμβουλή για ολιγοήμερη ξεκούραση. η Βασίλισσα πήγε στο νοσοκομείο την Τετάρτη το απόγευμα για κάποιες εξετάσεις, και επέστρεψε στο Κάστρο του Ουίνδσορ την Πέμπτη και έχει καλή διάθεση”.

Η Βασίλισσα μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο στο νοσοκομείο King Edward VII, που βρίσκεται σε απόσταση 32 χλμ. από το Ουίνδσορ, όπου την εξέτασαν οι ειδικοί. Η εισαγωγή της φέρεται να μην σχετίζεται με κορονοϊό.

Το νοσοκομείο King Edward VII
Η παραμονή της στο νοσοκομείο λέγεται ότι έγινε για πρακτικούς λόγους, με τη βασίλισσα να επιστρέφει στην έδρα της αναλαμβάνοντας κάποια καθήκοντα, την Πέμπτη το απόγευμα.

Η τελευταία φορά που η Ελισάβετ διανυκτέρευσε σε νοσοκομείο ήταν τον Μάρτιο του 2013, όταν νοσηλεύτηκε με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας

Το νοσοκομείο King Edward VII είναι ιδιωτικό νοσοκομείο όπου πηγαίνουν ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως και ο αείμνηστος Δούκας του Εδιμβούργου, που νοσηλεύτηκε εκεί νωρίτερα μέσα στον χρόνο.

Βασίλισσα Ελισάβετ

Να σημειωθεί ότι η ακύρωση του ταξιδιού στη Βόρεια Ιρλανδία προκάλεσε ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της. Ωστόσο, η βασίλισσα είναι 95 ετών και ήδη μέσα στον Οκτώβριο, σύμφωνα με το πρόγραμμά της, έπρεπε να παρευρεθεί σε 16 επίσημες εκδηλώσεις. Στις 19 Οκτωβρίου φιλοξένησε στο Κάστρο του Ουίνδσορ το Global Investment Summit μαζί με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Βασίλισσα Ελισάβετ Μπόρις Τζόνσον
Η Βασίλισσα Ελισάβετ με τον Μπόρις Τζόνσον

Πρόσφατα η Βασίλισσα προκάλεσε ανησυχία όταν σε δημόσια εμφάνισή της κρατούσε μπαστούνι. Πηγή από το Παλάτι διευκρίνισε ότι η βασίλισσα “είχε το μπαστούνι για θέμα άνεσης”. Δεν έγινε γνωστό αν η 95χρονη μονάρχης είχε πρόσφατα κάποιον τραυματισμό ή αν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με την υγεία της.

Το Παλάτι δεν εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι οι γιατροί της έδωσαν εντολή να σταματήσει να πίνει αλκοόλ προκειμένου να είναι στην καλύτερη φυσική κατάσταση και όσο πιο υγιής γίνεται, ενόψει του φορτωμένου προγράμματός της την άνοιξη, σύμφωνα με το Vanity Fair.

βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ που είναι μέχρι στιγμής σε καλή φυσική κατάσταση, φέρεται να δέχθηκε σύσταση από τους γιατρούς της να μην πίνει πλέον αλκοόλ, πέρα από ειδικές περιστάσεις.

Μετά τη διανυκτέρευση στο νοσοκομείο ειδικοί επί των Ανακτόρων σημειώνουν ότι αν ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν στη ζωή θα της έλεγε να κόψει λίγο τους ρυθμούς της και να μην αναλαμβάνει τόσο πολλές υποχρεώσεις.

Η βασιλική βιογράφος Άντζελα Λέβιν είπε ότι η βασίλισσα είναι αντιμέτωπη με μία μάχη ανάμεσα στο μυαλό και το σώμα της και υπάρχει μία θρησκευτική πτυχή αφού ορκίστηκε στην ημέρα της Στέψης της το 1953 ότι ο Θεός θα τη βοηθούσε να εκπληρώσει τον ρόλο της ως αρχηγός του κράτους μέχρι να πεθάνει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ