Βασίλισσα Ελισάβετ: Ακύρωσε την παρουσία της στη Διάσκεψη για το Κλίμα Cop26

Μπορεί σήμερα η Βασίλισσα Ελισάβετ να έδειχνε ευδιάθετη κατά την πρώτη της υποχρέωση μετά τη διανυκτέρευσή της σε νοσοκομείο, ωστόσο τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν πως η 95χρονη μονάρχης δεν θα παρευρεθεί στη Διάσκεψη για το Κλίμα Cop26 στη Γλασκώβη τη Δευτέρα.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ αναμενόταν να ταξιδέψει στη  Σκωτία για τη Διάσκεψη, την 1η Νοεμβρίου, όπου θα δώσουν το “παρών” παγκόσμιοι ηγέτες από 120 χώρες, περιλαμβανομένου και του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Βασίλισσα Ελισάβετ βιντεοκλήση

Οι βοηθοί της ήλπιζαν ότι θα μπορούσε να εκπροσωπήσει τη βασιλική οικογένεια στη Διάσκεψη την επόμενη εβδομάδα, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω βιντεοδιάσκεψης. Ωστόσο, όπως φαίνεται, αποφασίστηκε να μην επιβαρύνει την κατάστασή της, αφού ακολουθεί τις συστάσεις των γιατρών για ξεκούραση.

Σήμερα, επέστρεψε στις υποχρεώσεις της πραγματοποιώντας μέσω βιντεοκλήσεων τις ακροάσεις από τη ζεστασιά του γραφείου της στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Βασίλισσα Ελισάβετ

Εκπρόσωπος των Ανακτόρων είπε ότι η Βασίλισσα δυστυχώς αποφάσισε να μην ταξιδέψει στη Γλασκώβη για να παραστεί στην απογευματινή δεξίωση. “Ακολουθώντας τη συμβουλή για ξεκούραση, η Βασίλισσα αναλαμβάνει ελαφρά καθήκοντα από το Κάστρο του Ουίνδσορ” επεσήμανε στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ. “Δυστυχώς αποφάσισε να μην ταξιδέψει στη Γλασκώβη για να παραστεί στην απογευματινή δεξίωση της Cop26 τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου. Η Μεγαλειότητά της δυσαρεστήθηκε πολύ που δεν θα παραστεί αλλά θα απευθυνθεί στους παριστάμενους με βιντεοσκοπημένο μήνυμά της” πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του.

Η 95χρονη Βασίλισσα διανυκτέρευσε στο νοσοκομείο King Edward VII στις 20 Οκτωβρίου. Αυτή είναι η πρώτη διανυκτέρευση σε νοσοκομείο μέσα σε οκτώ χρόνια.

Η απόφασή της να μην παραστεί στη Διάσκεψη για το Κλίμα Cop26 πυροδοτεί νέα φημολογία και ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ.

Οι φωτό από το ΑΡ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ