Πέθανε ο άνθρωπος που έζησε 72 χρόνια σε «σιδερένιο πνεύμονα» – Η συγκλονιστική ιστορία του

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο Πολ Αλεξάντερ γνωστός ως “Polio Paul” (λόγω της πολιομυελίτιδας), ο οποίος έζησε για περισσότερα από 70 χρόνια μέσα σε έναν «σιδερένιο πνεύμονα».

O Πολ Αλεξάντερ ήταν Αμερικανός δικηγόρος και προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα το 1952, όταν ήταν σε ηλικία 6 ετών.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο 6χρονος Πολ επέστρεψε στο σπίτι του έπειτα από το παιχνίδι του στην καλοκαιρινή βροχή έχοντας πυρετό και πονοκέφαλο και μέσα σε λίγες μέρες ο ιός εξαπλώθηκε με αποτέλεσμα οι γονείς του να το μεταφέρουν εσπευσμένα σε νοσοκομείο στο Τέξας.

Παρόλο που στην αρχή οι γιατροί είπαν στην μητέρα του πως δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, τελικά τον χειρούργησαν για να απομακρύνουν τις βλέννες που είχαν γεμίσει τους πνεύμονές του καθώς ο οργανισμός του ήταν αδύνατον να τις αποβάλει.

Όταν ξύπνησε από τη νάρκωση βρισκόταν στον μηχανικό πνεύμονα, μία μεταλλική κάψουλα στην οποία έμελλε να περάσει το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης ζωής του. Παρόλο που επέζησε της νόσου, ο Πολ έμεινε παράλυτος από τον λαιμό και κάτω και έπρεπε να βασίζεται σε αυτόν τον «σιδερένιο πνεύμονα» για να αναπνέει.

Ωστόσο, αυτό δεν τον εμπόδισε από το να γίνει δικηγόρος και συγγραφέας. Η ιστορία του ταξίδεψε πολύ μακριά, επηρεάζοντας θετικά τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Στα 21 του, έγινε ο πρώτος άνθρωπος που αποφοίτησε από γυμνάσιο στο Ντάλας χωρίς ποτέ να παρακολουθήσει μαθήματα αυτοπροσώπως, αναφέρει η DailyMail.

Έπειτα  από πολλές δυσκολίες με την πανεπιστημιακή διοίκηση έγινε δεκτός στο Southern Methodist University στο Ντάλας, και στη συνέχεια μπήκε στη νομική σχολή στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Ώστιν.

Ακολούθησε τα όνειρά του να γίνει δικηγόρος και εκπροσώπησε πελάτες στο δικαστήριο.

Οργάνωσε επίσης καθιστική διαμαρτυρία για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και δημοσίευσε τα δικά του απομνημονεύματα, με τίτλο «Τρία λεπτά για ένα σκυλί: Η ζωή μου σε έναν σιδερένιο πνεύμονα».

Ο Πολ έζησε περισσότερο και από τους δύο γονείς του, τον μεγαλύτερο αδελφό του αλλά και τον αρχικό «σιδερένιο πνεύμονά» του, ο οποίος άρχισε να διαρρέει αέρα το 2015.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η φιλανθρωπική οργάνωση GoFundMe που έχει ως στόχο την ενίσχυση των δικαιωμάτων για άτομα με αναπηρία.

«Ο Πολ θα μείνει αλησμόνητος. Πολ θα μας λείψεις, αλλά θα σε θυμόμαστε πάντα», ανέφερε σε ανάρτησή της η ΜΚΟ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ