Μυστηριώδης μονόλιθος 3 μέτρων εμφανίστηκε από το πουθενά και κανείς δεν ξέρει το γιατί – Πολλοί τον συνδέουν με εξωγήινους

Άφωνοι έμειναν οι περιπατητές σε έναν λόφο στο Hay-on-Wye της Ουαλίας, καθώς στην περιοχή εμφανίστηκε ένας μυστηριώδης ατσάλινος μονόλιθος. Οι κάτοικοι της πόλης Powys εντόπισαν τον ατσάλινο μονόλιθο – ο οποίος έχει σχήμα γιγαντιαίου Toblerone – στο Hay Bluff κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Το γεγονός αυτό δεν είναι καινούριο, καθώς το 2020 παρόμοιοι μονόλιθοι είχαν εμφανιστεί σε αγροτικές περιοχές σε όλη την Ευρώπη.

«Πήγα προς το Hay Bluff και κοίταξα προς τα δεξιά μου. Σκέφτηκα ότι κάτι φαινόταν παράξενο και ότι μπορεί να ήταν μια επιστημονική έρευνα που συλλέγει το νερό της βροχής. Αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι ήταν πολύ ψηλό και παράξενο για κάτι τέτοιο» δήλωσε στην WalesOnline, ο Richard Haynes, ο οποίος τράβηξε φωτογραφίες του μονόλιθου.

«Μετά πήγα προς το μέρος του και είδα ότι είναι τριγωνικό και έχει ύψος τουλάχιστον 3 μέτρων. Σίγουρα είναι από ανοξείδωτο ατσάλι. Είναι κοίλο και φαντάζομαι αρκετά ελαφρύ. Αρκετά ελαφρύ για να το μεταφέρουν δύο άνθρωποι και να το τοποθετήσουν στο έδαφος» πρόσθεσε.

Μονόλιθος Ουαλία
πηγή: Media Wales

Ο Richard είπε ότι κάνει συχνά τη διαδρομή και δεν είχε δει παρατηρήσει ποτέ ξανά τον μονόλιθο, ενώ ένας φίλος του, που είχε βρεθεί κοντά στο σημείο πριν από δύο εβδομάδες, του είπε ότι τότε δεν ήταν εκεί. «Παρατήρησα στο Google ότι έχει εμφανιστεί σχετικά πρόσφατα και από ό,τι μπορώ να καταλάβω εξαφανίζεται έπειτα από μερικές ημέρες» ανέφερε.

Ο μυστηριώδης μονόλιθος που εμφανίστηκε οδήγησε κάποιους να πιστέψουν ότι ήταν έργο εξωγήινων. Άλλοι πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα περίτεχνο έργο μυστικής τέχνης, παρόμοιο με τα παράξενα έργα του Banksy.

Για άλλους, η ξαφνική εμφάνιση των τεράστιων μονόλιθων έχει προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με τη ζημιά που προκαλούν στο περιβάλλον. «Δεν ξέρω γι’ αυτό, αλλά είναι σαφές ότι κάποιος θα έπρεπε να έχει σκάψει μια μεγάλη τρύπα για να το βάλει στο έδαφος» δήλωσε ο Richard.

Μυστηριώδεις μονόλιθοι σε όλο τον κόσμο

Το 2020, μια σειρά από εμφανίσεις μονόλιθων σε όλο τον κόσμο – από τη Ρουμανία έως τη Γιούτα – προκάλεσαν φρενίτιδα στα μέσα ενημέρωσης.

Ένας μονόλιθος που ανακαλύφθηκε στην πολιτεία Γιούτα των ΗΠΑ είχε παρόμοιο μέγεθος με εκείνο που βρέθηκε τώρα στην Ουαλία.  Ερωτήματα για «εξωγήινη ανάμειξη» εγέρθηκαν αφού ένας αυτοκινητιστής απαθανάτισε μια εικόνα ενός “μονόλιθου στον ουρανό” ενώ οδηγούσε σε κοντινή απόσταση.

μονόλιθος Χάρτης

Μετά την πρώτη εμφάνιση των ογκωδών αγαλμάτων το 2020, οι φήμες έλεγαν ότι θα μπορούσαν να αποτελούν μήνυμα από εξωγήινη ζωή, λόγω της ομοιότητάς τους με την ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «2001: Οδύσσεια του Διαστήματος», αλλά αυτό δεν είχε καμία βάση.

Ένας άλλος ογκώδης χαλύβδινος μονόλιθος εμφανίστηκε στη Ρουμανία τον Νοέμβριο του 2020 στον λόφο Batca Doamnei στην πόλη Piatra Neamt στη βορειοανατολική κομητεία Neamt της Ρουμανίας – και η κυβέρνηση δήλωσε ότι είναι άγνωστο ποιος τον τοποθέτησε.

μονόλιθος Ρουμανία
Ο μονόλιθος που εμφανίστηκε το 2020 στη Ρουμανία / πηγή: Stiri Piatra Neamt/Newsflash

Ένας μονόλιθος εμφανίστηκε επίσης το 2021 σε μια ισπανική παραλία πριν αποκλειστεί γρήγορα η περιοχή, ενώ ένας άλλος εντοπίστηκε στην Τουρκία το 2021.

μονόλιθος Ισπανία
Ο μονόλιθος που εμφανίστηκε το 2021 στην παραλία Cala Sa Conca της Ισπανίας / πηγή: EPA

Φαίνεται όμως ότι οι ατσάλινοι μονόλιθοι έχουν μια εξήγηση, καθώς μια κοινότητα με την ονομασίαThe Most Famous Artist που ιδρύθηκε από τον Αμερικανό καλλιτέχνη Matty Mo διεκδίκησε αργότερα τα εύσημα για τις τοποθετήσεις των έργων, τα οποία πιστεύεται ότι ξεκίνησαν στην Αμερική.

Οι κατασκευές προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστρία, την Ολλανδία, την Κολομβία, την Παραγουάη, μεταξύ πολλών άλλων χωρών.

μονόλιθος Ολλανδία
Ο μονόλιθος που εμφανίστηκε το 2020 στην Ολλανδία / πηγή: AFP

πηγή: FOXreport.gr

YouTuber «ξεκλείδωσε» νέο φόβο για τους gamers – Δείτε τι βρήκε μέσα σε ένα χειριστήριο του

Νέο τρομακτικό AI «σκουλήκι» μπορεί να κλέψει αριθμούς τηλεφώνων και πιστωτικών καρτών – Eξαπλώνεται μόνο τους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ