Πεσκόφ: Ο γερμανικός στρατός σχεδιάζει επιθέσεις κατά της Ρωσίας – Έχει ο Σολτς τον έλεγχο;

Το Κρεμλίνο δήλωσε τη Δευτέρα ότι μια υποτιθέμενη ηχογράφηση των συζητήσεων του γερμανικού στρατού δείχνει ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας συζητούν σχέδια για επίθεση στο ρωσικό έδαφος και διερωτήθηκε αν ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς έχει τον έλεγχο της κατάστασης.

Πιστόριους: Ο Πούτιν επιδιώκει να «αποσταθεροποιήσει» τη Γερμανία

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν την περασμένη εβδομάδα ηχογραφημένες εμπιστευτικές συνομιλίες υψηλόβαθμων αξιωματικών των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων σχετικά με παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία και για ένα πιθανό χτύπημα του Κιέβου σε μια γέφυρα στην Κριμαία, γεγονός που ώθησε Ρώσους αξιωματούχους να ζητήσουν εξηγήσεις.

“Η ίδια η ηχογράφηση λέει ότι εντός της Μπούντεσβερ (σ.σ. Ένοπλες Δυνάμεις της Γερμανίας) συζητούνται ουσιαστικά και συγκεκριμένα σχέδια για την πραγματοποίηση χτυπημάτων στο ρωσικό έδαφος. Αυτό δεν απαιτεί καμία νομική ερμηνεία. Όλα εδώ είναι κάτι παραπάνω από προφανή“, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Η Γερμανία δηλώνει ότι ερευνά την καταγραφή. Η Ρωσία κάλεσε τον πρεσβευτή της Γερμανίας για να ζητήσει εξηγήσεις.

“Εδώ πρέπει να μάθουμε αν η Μπούντεσβερ το κάνει αυτό με δική της πρωτοβουλία. Τότε το ερώτημα είναι: πόσο ελεγχόμενη είναι η Μπούντεσβερ και πόσο ελέγχει την κατάσταση ο Σολτς; Ή είναι μέρος της πολιτικής της γερμανικής κυβέρνησης;” διερωτήθηκε ο Πεσκόφ.

“Και τα δύο (σενάρια) είναι πολύ άσχημα. Και τα δύο υπογραμμίζουν για άλλη μια φορά την άμεση εμπλοκή των χωρών της συλλογικής Δύσης στη σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία” πρόσθεσε.

Ο πρεσβευτής της Γερμανίας εκλήθη στο ρωσικό ΥΠΕΞ

Ο πρεσβευτής της Γερμανίας στη Ρωσία εκλήθη σήμερα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο μη κατονομαζόμενη πηγή, μετά τη δημοσιοποίηση από ρωσικά μέσα ενημέρωσης ηχογραφημένων εμπιστευτικών συνομιλιών.

Στη φερόμενη τηλεφωνική συνομιλία Γερμανοί αξιωματικοί ακούγονται να συζητούν για όπλα για την Ουκρανία και για ένα ενδεχόμενο πλήγμα του Κιέβου σε γέφυρα στην Κριμαία.

Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους κατηγόρησε χθες, Κυριακή, τη Ρωσία ότι διεξάγει “πόλεμο πληροφοριών” που έχει στόχο την πρόκληση διαίρεσης στη χώρα του, στην πρώτη αντίδρασή του μετά τη δημοσίευση στη Ρωσία της ηχογραφημένης αυτής συνομιλίας υψηλόβαθμων Γερμανών αξιωματικών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ