WhatsApp: Όλοι περιμένουν την νέα λειτουργία – έκπληξη που έρχεται σύντομα – Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Η WhatsApp πρόκειται να αλλάξει ριζικά. Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων πρέπει να συμμορφωθεί με τον Νόμο περί Ψηφιακών Αγορών, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάρτιο του 2024, και μία από τις αλλαγές θα είναι η διαλειτουργικότητα με άλλες πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε και άλλες εφαρμογές για να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα στο WhatsApp. Ένα νέο δημοσίευμα αναφέρει μάλιστα ότι αυτό πρόκειται να συμβεί νωρίτερα από ό,τι περίμεναν πολλοί αναλυτές.

Τι σημαίνουν οι αλλαγές στο WhatsApp

Ενώ ήταν γνωστό ότι ο Νόμος περί Ψηφιακών Αγορών (DMA) θα τεθεί στις αρχές Μαρτίου, η WhatsApp δεν είχε ανακοινώσει τίποτα σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρούσε. Στο πλαίσιο του DMA, η WhatsApp χαρακτηρίστηκε ως εφαρμογή “gatekeeper“, με σημαντική επιρροή, η οποία έπρεπε να ανοίξει σε τρίτους παρόχους. Αυτό θεωρήθηκε ότι σήμαινε πως η εφαρμογή θα προσέθετε ξεχωριστά εισερχόμενα για διαφορετικές εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων.

Έτσι, αν κάποιος σας έστελνε μήνυμα μέσω Messenger, Signal ή ακόμα και Apple iMessage, η WhatsApp θα έπρεπε να παρέχει τη δυνατότητα το μήνυμα να εμφανίζεται στο WhatsApp σας. Τι σημαίνει αυτό; Οτι δεν θα χρειαζόταν να αναρωτιέστε ποια υπηρεσία προτιμούν οι φίλοι σας, καθώς τα μηνύματά τους θα έρχονταν αυτόματα στο WhatsApp.

Το update που πρόδωσε ότι η νέα δυνατότητα στις συνομιλίες έρχεται σύντομα

Σύμφωνα με το WABetaInfo, το οποίο θεωρείται κατά κοινή ομολογία ως η απόλυτη πηγή για όλα τα νέα της WhatsApp, αυτές οι επαναστατικές ενημερώσεις της εφαρμογής βρίσκονται καθ’ οδόν.

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Ο Νόμος περί Ψηφιακών Αγορών (DMA) στοχεύει σε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που επηρεάζουν σημαντικά την ψηφιακή αγορά, απαιτώντας να διευκολύνουν την επικοινωνία των χρηστών μεταξύ πολλών εφαρμογών. Δεδομένου ότι απαιτείται από τον νόμο, η WhatsApp πρέπει να προσφέρει υποστήριξη για συνομιλίες μέσω τρίτων παρόχων στους χρήστες της Ευρώπης. Χάρη στην τελευταία ενημέρωση beta της WhatsApp για Android 2.24.5.18, η οποία είναι διαθέσιμη στο Google Play Store, ανακαλύψαμε ότι η WhatsApp εργάζεται για τη δυνατότητα διαλειτουργικότητας στις συνομιλίες»

Διαβάζοντας προσεκτικά, το κείμενο μας αποκαλύπτει το εξής: ότι η ενημέρωση της εφαρμογής WhatsApp που βρίσκεται σε εξέλιξη μπορεί να υποδηλώνει ότι η δυνατότητα διαλειτουργικότητας, έρχεται νωρίτερα από το αναμενόμενο. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα από άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων απευθείας μέσω του WhatsApp, κάτι που αποτελεί σημαντική αλλαγή για την πλατφόρμα.

Επίσης, το δημοσίευμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον γιατί ο νόμος της ΕΕ εστίαζε σε μεγάλο βαθμό στα iPhone, ωστόσο τελικά η έκδοση της WhatsApp για Android είναι αυτή που δείχνει ότι οι αλλαγές έρχονται σύντομα.

Πώς θα στέλνετε μηνύματα σε κάποιον εκτός WhatsApp

Το screenshot που χρησιμοποιεί το WABetaInfo αποκαλύπτει ότι η WhatsApp θα επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν πώς να προχωρήσουν. Αναφέρει: «Στέλνετε μήνυμα σε κάποιον εκτός του WhatsApp. Οι εφαρμογές τρίτων ενδέχεται να χρησιμοποιούν διαφορετική κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο». Προειδοποιεί επίσης ότι άλλες εφαρμογές «ενδέχεται να χειρίζονται τα δεδομένα σας διαφορετικά».

Αυτό υποδηλώνει ότι η WhatsApp θέλει να διασφαλίσει τη διαφάνεια σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους ασφαλείας και απορρήτου που σχετίζονται με την επικοινωνία με χρήστες άλλων εφαρμογών μέσω του WhatsApp. Οι χρήστες θα έχουν στη συνέχεια την επιλογή να προχωρήσουν με τη συνομιλία ή να την αρνηθούν, έχοντας πλήρη επίγνωση των συνεπειών.

Στο δημοσίευμα πάντως επισημαίνονται οι ευκολίες που προσφέρει αυτή η δυνατότητα της εφαρμογής.

«Η κίνηση προς τη διαλειτουργικότητα αποτελεί σημαντικό βήμα για τη WhatsApp προς την ευθυγράμμισή της με τους κανονισμούς της ΕΕ και την παροχή στους χρήστες πιο ευέλικτων επιλογών επικοινωνίας. Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν να συνομιλούν με άλλους στο WhatsApp χρησιμοποιώντας διάφορες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, ακόμη και αν δεν διαθέτουν λογαριασμό WhatsApp.»

Η ειδική οθόνη

Επίσης σημειώνει ότι η WhatsApp θα προσθέσει μια ειδική οθόνη που θα παρέχει πληροφορίες για τις συνομιλίες που πραγματοποιούνται μέσω άλλων εφαρμογών.

«Η WhatsApp αναπτύσσει μια οθόνη πληροφοριών συνομιλίας αφιερωμένη σε συνομιλίες μέσω τρίτων παρόχων που θα είναι διαθέσιμη σε μια μελλοντική ενημέρωση. Καθώς τα ονόματα και οι φωτογραφίες προφίλ δεν είναι διαθέσιμα σε third-party συνομιλίες, η WhatsApp θα εμφανίζει την προεπιλεγμένη φωτογραφία προφίλ και το όνομα της εφαρμογής από την οποία προέρχεται η συνομιλία».

Αυτό θα βοηθήσει τους χρήστες να κατανοήσουν με ποιον επικοινωνούν και μέσω ποιας εφαρμογής.

Πηγή: FOXreport.gr

Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα αποκαλύπτει πόσο εμπιστεύεστε τους ανθρώπους

Netflix: Οι νέες κυκλοφορίες της εβδομάδας – 8 ταινίες και σειρές που έρχονται στην πλατφόρμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ