Παραιτήθηκε δημοσιογράφος της κρατικής ρωσικής τηλεόρασης λόγω του πολέμου στην Ουκρανία – Το μήνυμά της στους Ρώσους

“Έφυγα από το Channel One ακριβώς επειδή ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία“. Αυτό δήλωσε σήμερα η Ζάνα Αγκαλάκοβα, η Ρωσίδα δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, που μέχρι πρότινος εργαζόταν στο κρατικά ελεγχόμενο δίκτυο Channel One ως απεσταλμένη του σταθμού στο Παρίσι.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η Ζάνα Αγκαλάκοβα ξεκαθάρισε ότι η παραίτησή της, αυτόν τον μήνα, έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

“Όταν μίλησα με τους προϊσταμένους μου, είπα ότι δεν μπορώ να κάνω πλέον αυτή τη δουλειά”, τόνισε η πρώην παρουσιάστρια στο Channel One και εξέφρασε την εκτίμησή της ότι η ρωσική τηλεόραση χρησιμοποιείται για την προώθηση της προπαγάνδας του Κρεμλίνου. Όπως είπε, οι Αρχές για χρόνια καταπίεζαν τα ανεξάρτητα Μέσα Ενημέρωσης.

Zhanna-Agalakova - Ρωσίδα δημοσιογράφος

Η ίδια υπογράμμισε πως επιθυμία της είναι οι Ρώσοι να ακούσουν το μήνυμά της, να σταματήσουν να επιτρέπουν στους εαυτούς τους να γίνονται “ζόμπι” εξαιτίας της προπαγάνδας και να ξεκινήσουν να αναζητούν εναλλακτικές πηγές πληροφοριών.

Η Ζάνα Αγκαλάκοβα τόνισε, ακόμη, ότι ανέμενε πως Ρώσοι αξιωματούχοι θα την απέλυαν ως “ξένη πράκτορα”, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν εργαζόταν για κανέναν, παρά μόνο για τα συμφέροντα της χώρας της.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικοινώνησε με το Κρεμλίνο για έναν σχολιασμό των δηλώσεων της Αγκαλάκοβα και μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει σχετική απάντηση.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιάνικοβα, εισέβαλε στο στούντιο τηλεοπτικού σταθμού στη Μόσχα κατά τη διάρκεια ενός ζωντανού δελτίου ειδήσεων για να καταγγείλει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Είπε ότι ελπίζει η διαμαρτυρία της θα άνοιγε τα μάτια των Ρώσων στην κρατική προπαγάνδα. Για την ενέργειά της αυτή, της επιβλήθηκε πρόστιμο.

ΦΩΤΟ: REUTERS/Noemie Olive

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ