Πακιστάν: Τρεις νεκροί και 33 τραυματίες

Πακιστάν: Τρεις νεκροί και 33 τραυματίες

 

 

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια διπλή βομβιστική επίθεση κοντά στα γραφεία ενός κόμματος το οποίο τάσσεται υπέρ του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους στο νότιο Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Αξιωματικοί της αστυνομίας είπαν στο Γερμανικό Πρακτορείο και στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τουλάχιστον 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 33 τραυματίστηκαν στις βομβιστικές επιθέσεις κοντά στα γραφεία του Ενωμένου Εθνικού Κινήματος (Muttahida Qaumi Movement, MQM) στη συνοικία Αζιζαμπάντ, στο Καράτσι, μια μεγαλούπολη 18 εκατ. κατοίκων Οι βόμβες εξερράγησαν με διαφορά 20 λεπτών.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. Ένας από τους εκπροσώπους τους, ο Ιχσανουλάχ Ιχσάν, δήλωσε ότι θα συνεχιστούν οι επιθέσεις εναντίον των κομμάτων που τάσσονται υπέρ του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους ενόψει των εκλογών της 11ης Μαΐου. Το MQM, κόμμα που ανήκει στον συνασπισμό της απερχόμενης κυβέρνησης, φέρεται να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των στόχων των Ταλιμπάν.

Ο ηγέτης του κόμματος αυτού Χάιντερ Αμπάς Ρίζβι δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Dawn News ότι παρά τις επανειλημμένες επιθέσεις εναντίον του, το MQM θα λάβει μέρος κανονικά στις εκλογές.

«Δεν θα το σκάσουμε, ούτε θα υποκύψουμε ενώπιον των τρομοκρατών. Η 11η Μαΐου θα είναι η ημέρα της νίκης του MQM επί των ακραίων», είπε ο Ρίζβι.

Η βία έχει κλιμακωθεί στο Πακιστάν καθώς οι εκλογές πλησιάζουν. Ένας υποψήφιος του Εθνικού Λαϊκού Κόμματος (Awami National Party, ANP) δολοφονήθηκε μαζί με το γιο του χθες στο Καράτσι. Τουλάχιστον 66 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την 11η Απριλίου σε επιθέσεις οι οποίες σχετίζονται με τις βουλευτικές εκλογές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ